Appetizers til fødselsdag

Appetizers til fødselsdag

Til Sørens fødselsdag i sidste weekenden havde vi inviteret gæsterne til klokken 15.00. Så havde vi god tid til at snakke, og børnene kunne lege sammen inden aftensmaden. Fordi der var et par timer til maden, startede vi ud med små appetizers.
Der var blandt andet chips og dip, dadler med bacon, melon og grøntsagsstænger. Alt sammen noget som jeg kunne forberede i forvejen, så vi ikke skulle stresse inden gæsterne kom, eller stå for meget i køkkenet når de var her.

Vi har ikke før serveret appetizers til fødselsdag, men det fungerede rigtig godt. Alle tog en lille tallerken med appetizers og til dem der havde lyst var der et glas bobler. Det var en god måde at starte fødselsdagen på, og det så ud til at alle hyggede sig.

Efter snak og appetizers var det tid til, at Søren skulle have gaver. Specielt den største gave havde vi og resten af familien glædet os til at give ham. Han fik en gasgrill med en masse tilbehør, så nu må vi i gang med at lave grillmad. Jeg glæder mig, til at lave pizza på grill og langtidstegt kylling.

Appetizers til fødselsdag

Appetizers til fødselsdag

Appetizers til fødselsdag

Opskrift på appetizers til fødselsdag

1 kg gulerødder + 1 agurk + 1 gul peberfrugt
Popcorn
2 poser chips og dip
350 g stenfri dadler + 3 pakker bacon
En halv vandmelon + en halv frøskindsmelon (melon piel de sapo)
1 agurk + flødeost + 1 lille frisk ananas + træpinde

Fremgangsmåde

(Forberedelse af appetizers)

Gulerod – agurk og peberfrugtstænger
Skyl grøntsagerne og skæl gulerødderne. Skær grøntsagerne ud i stave og læg dem i en beholder med koldt vand. Kom låg på beholderen og stil den på køl. Så er grøntsagerne friske og klar – og lige til at komme i skåle, når de skal bruges.

Popcorn i gryde
Popcornene lavede vi dagen i forvejen. De er poppet i en gryde med almindelig olie og kokosolie.

Chips med dip
Dippen er blandet om formiddagen og sat på køl.

Dadler med bacon
Klip baconen over på midten og kom bacon rundt om alle dadlerne. Læg dadlerne med bacon i ovnfaste fade om kom husholdningsfilm over fadene. Stil dem på køl indtil de skal i ovnen. Bag dadlerne i en forvarmet ovn i 15-20 minutter ved 200° til baconen er sprød.

Melon
Melonerne skar jeg først lige inden gæsterne kom, så de ikke blev tørre.

Små pinde-snacks 
Skær skrællen og den hårde indmad fra ananasen. Skær anansen ud i små stykker og kom dem i en skål. Skyl agurken og skær den ud i tykker stykker som halvveres. Kom agurerne i en anden skål. Smør lidt smøreost på agurkerne og sæt dem på en pind med et stykke ananas øverst. Sættes på køl til gæsterne kommer.

Mængde

16-20 personer

Du kan følge bloggen på Facebook – Instagram – Bloglovin’.


Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.