Appelsinkage med glasur

Appelsinkage med glasur

Appelsinkage med glasur – en dejlig og frisk kage som er let syrlig.
Kagen kan fx. bruges som en påske-kage, spises til eftermiddagskaffen eller serveres til fødselsdag. Dejen er nem at røre sammen, og kagen kan sagtens holde sig frisk og blød i et par dage.

I påsken var vi til påskefrokost hos min storebror og hans familie. Vi havde blandet andet min hønsesalat med og så denne appelsinkage. Der er et par stykker i min familie som ikke tåler bær og nødder, og min mor spiser ikke ost. Derfor ville jeg lave en kage, som jeg vidste, at vi alle kunne spise. Jeg plejer mest at bage kager med chokolade, men havde lyst til at lave noget nyt.

Kagen er dejlig svampet, og den får en rigtig fin farve af appelsinerne.

Se også: chokoladekage i bradepande – banankage og squashkage.

Appelsinkage med glasur

Appelsinkage med glasur

Opskrift på appelsinkage med glasur

175 g smør
175 g sukker
2 æg
2 økologiske appelsiner (skallen skal bruges)
2 tsk bagepulver
1 tsk vaniljesukker
175 g hvedemel
1 dl mælk

Glasur:
160 g flormelis
Vand
Appelsinsaft fra den ene appelsin

Fremgangsmåde

Smelt smørret og pisk smør, æg og sukker godt sammen.
Riv appelsinerne på et rivejern og kom skallen ned i skålen.
Derefter skæres appelsinerne over i halve og saften pressen ud af dem.
Halvdelen af saften skal bruges i dejen og den anden halvdel til glasuren.

Tilsæt bagepulver, vaniljesukker og mel og pisk dejen sammen.
Hæld til sidst mælken i dejen og rør igen.

Kom dejen over i en smurt franskbrødsform eller brug en silikoneform som ikke skal smøres. Bag kagen i midten af en forvarmet ovn.
Bagetid: 40 minutter + cirka 10 minutter ved 180°. De sidste 10 minutter skal der stanniol over kage, hvis den er mørk.
Tjek at kagen er færdigbagt med en kødnål, inden den tages ud af ovnen.
Der må ikke være noget dej på kødnålen, men kagen skal heller ikke overbages.

Tag kagen ud af ovnen og lad den køle af på en rist.
Bland glasuren sammen og hæld den over den afkølet kage.

Mængde

1 appelsinkage med glasur

Følg Madling.dk på Facebook – Instagram – Bloglovin’.


Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.