Amerikanske pandekager
Morgenmad

Amerikanske pandekager

Amerikanske pandekager

Små tykke amerikanske pandekager som både kan spises som brunch pandekager eller som dessert.

Drengene havde i et stykke tid spurgt mig, om jeg ikke snart ville lave pandekager. Det skulle være tykke pandekager, sagde de – ligesom dem de nogen gange havde set i film og serier. Da William efterfølgende fortalte, at det skulle være sådan nogen pandekager som man kan spise til morgenmad, var jeg sikker på, at det var amerikanske pandekager, som de mente.

Jeg tror også, at amerikanske pandekager kaldes for brunch pandekager eller morgenmads pandekager, men de amerikanske er vistnok lidt mere tykke og luftige. For at få pandekagerne tykke skal man lave en noget tykkere dej end ved almindelige pandekager. Derudover er det en god idé at bruge en god pande og en måleske. Jeg har brugt en 25 ml plastikmåleske, så jeg kunne få pandekagerne nogenlunde samme størrelse. Pandekagdejen skal ikke piskes sammen men blot røres med en stor ske. Efter dejen er rørt sammen skal den på køl i en halv times tid eller længere. Dejen kan faktisk også gemmes til dagen efter, hvis du fx. skal lave pandekager til brunch eller til fødselsdag. Hvis du vil gemme dejen, skal der et låg over skålen, og så skal den i køleskabet efter den er rørt sammen.

Opskriften giver ni amerikanske pandekager. De kan bland andet spises med ahornsirup og blåbær (hvis det skal være rigtig amerikansk) eller med marmelade og sukker. Se flere forslag til tilbehør her under.

Forslag til tilbehør til amerikanske pandekager:

  • Sirup
  • Sukker
  • Flormelis
  • Marmelade
  • Hakkede nødder
  • Chokolade
  • Bær fx blåbær, jordbær eller brombær
  • Flødeskum
  • Karamelsirup
  • Kanel
  • Bananskiver

Prøv også disse opskrifter:
Den bedste røræg
Bagels med røræg, kalkunbacon og avocado
Luksus fødselsdagsbrunch

Pandekage
Tykke pandekager
Morgenmads pandekager
Brunch pandekager
Dessert

Amerikanske pandekager

Antal 9 stk.

Ingredienser

  • 165 g hvedemel
  • 3,5 tsk. bagepulver
  • 3,5 tsk. sukker
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • En knivspids salt
  • 1 æg
  • 2,5 dl letmælk
  • 50 g smør
  • Smør til at stege i

Tilbehør

  • 25 ml måleske
  • En god lille pande eller pandekagepande

Sådan gør du

  • Kom alle de tørre dele ned i en skål.
    Pisk æg og mælk sammen med et piskeris. Tilsæt smeltet smør og pisk igen.
    Hæld de tørre dele ned i skålen med æg og rør det godt sammen med en ske eller piskeriset. Dejen skal være tyk, og den skal ikke piskes med en elpisker.
    Sæt dejen i køleskabet i 30 minutter eller længere. Se beskrivelse længere oppe i teksten, hvis du først skal lave pandekagerne dagen efter.
    Kom lidt smør ud på midten af en pande. Der skal kun bruges ganske lidt smør til hver pandekage. Jeg har både prøvet at lave pandekagerne på en pandekagepande og en lille rund tyk pande. Begge dele fungerede ganske fint.
Sådan steger du pandekagerne
  • Jeg har brugt en 25 ml plastiskmåleske til at tage dejen op med og så pandekagerne blev nogenlunde lige runde. Til hver pandekage er der brugt 2,5 x 25 ml.
    Kom en skefuld dej (25 ml) ud på midten af panden og derefter en skefuld mere oveni den anden klat dej. Vent lidt så dejen sætter sig og kom den sidste halve skefuld dej ud i midten af dejen på panden.
    Steg pandekagerne en af gangen ved varme 4-5 ud af 9. Når du kan se, at den ene side er færdigstegt vender du pandekagen forsigtigt om med et "enkelt klask". Flyt ikke på pandekagen før dejen har sat sig. Når begge sider er let brunet er pandekagen færdig.
Kan du lide mine opskrifter?Følg mig på Instagram @madling_dk

Vil du have det seneste nyt, så husk at du kan følge med på:
Facebook – Bloglovin’ – Instagram 

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar