Agurkesalat
Dip og dressing

Agurkesalat

Agurkesalat

Agurkesalat – opskrift på nemme syltede agurker som kan laves på bare 10 minutter.

Agurkesalat eller syltede agurker som de også kaldes tager ikke mange minutter at lave.
Der skal kun bruges få ingredienser, og så smager de meget bedre end dem man kan købe.
En hurtig agurkesalat opskrift som vi bruger igen og igen herhjemme.

Hjemmelavet agurkesalat kan bruges både til hotdogs, i sandwich, på rugbrødsmadder eller som tilbehør til varme retter. Vi spiser meget ofte både asier og syltet agurker til aftensmaden. Det kan være som tilbehør til en burger eller hotdogs. Sammen med frikadeller og kartofler, til millionbøf, brændende kærlighed eller gryderetter.

Agurk salat kan også bruges som tilbehør til en ovnkylling sammen med pomfritter og salat med mormordressing. Det tror jeg, vi må have på madplanen i næste uge. Det er ved at være længe siden, at jeg har lavet kylling i ovnen.

De syltede agurker opbevares på køl efter de er lavet. Kom dem i en beholder eller bøtte med låg og så i køleskabet til de skal spises.
Hvis du gerne vil have, at agurkerne får lidt ekstra knas, kan du skære skiverne lidt tykkerne. Jeg har skåret dem med en kniv (og ikke på et rivejern), da jeg godt kan lide, når de ikke er helt tynde.

Prøv også disse lækre opskrifter med agurk:
Agurkerelish – en super lækker relish som vi plejer at bruge i flæskestegssandwich.
Mangosalat med agurk og rødløg – en anderledes og frisk lille salat.

Syltede agurker
Agurker

Agurkesalat

Antal 1 agurk

Ingredienser

  • 1 agurk
  • Fint salt
  • 1 dl sukker
  • 1 dl lagereddike

Der kan tilføjes

  • Hele peberkorn
  • Dild
  • Laurbærblade

Sådan gør du

  • Skyl agurken og skær den ud i tynde skiver. Du kan også rive agurken på et rivejern, hvis du gerne vil have skiverne helt tynde.
    Kom agurke-stykkerne ned i en skål og drys lidt fint salt ud over agurkerne.
    Kom sukker og eddike ned i en lille gryde eller kasserolle. Varm gryden op til det koger og sukkeret smelter. Det tager ikke mere end et par minutter.
    Hæld den kogende eddike ned over agurkerne og stil dem på køl til de er kolde.
    Kom eventuelt peberkorn, dild eller laurbærblade i agurkesalaten for at tilføre mere smag.
    Opbevar agurkesalaten i et glas eller en beholder med låg.
Kan du lide mine opskrifter?Følg mig på Facebook @Madling.dk

Mere nyt fra Madling? Følg med på Facebook og Bloglovin’.

Tidligere indlæg

2 Kommentarer

  • Svar Iben 20. november 2019 at 18:53

    Kan anden eddike bruges? Nu har lige f.eks. lige hvidvinseddike og æblecidereddike stående :)

    • Svar Mie 20. november 2019 at 19:40

      Ja, det kan godt bruges. Jeg ville nok vælge æblecidereddiken, da jeg ikke ved, om smagen bliver for skarp med den anden :-)

    Skriv din kommentar