Agurke-både med æggesalat
Frokost, Salat

Agurke-både med æggesalat

Agurke-både med æggesalat

Agurke-både med æggesalat – en nem og sund opskrift på frokost.

Hvor er det dejligt at se solen i dag. Det har været så mørkt og gråt i den seneste tid og også regnet rigtig meget. Det er godt nok en kold vinterdag, men det gør ikke så meget, når solen også er her, synes jeg.
Jeg havde lyst til at lave mig en sund frokost i dag med æg. Det blev til agurke-både med æggesalat. Æggesalaten er rørt med mayonnaise og creme fraiche. Den er krydret med salt og peber og en smule karry. På toppen har jeg pyntet med karse og små tern af sprødstegt bacon.

Vi spiser meget ofte æg her hjemme til frokost i weekenden. Så plejer jeg at købe et godt rugbrød til fra bageren, og så pynter vi æggemadderne med tomat, agurk, mayonnaise, løg og karse. I hverdagene spiser jeg tit rester fra aftensmaden, som jeg varmer op, en salat eller en hurtig rugbrødsmad. Det er ikke så tit, at jeg gider at bruge for meget tid på min frokost. Den må gerne være nem og hurtig, så jeg har bedre tid til at arbejde.

Om aftnen bruger jeg mere tid på maden, og så selvfølgelig når jeg bager eller laver opskriften til bloggen. Det kan jeg godt forstå, hvis man ikke tænker særlig meget over, når man sidder på den anden side af skærmen. Men der er meget arbejde i at drive en blog og at være madblogger. Både hele processen med at udvikle nye opskrifter, lave maden og teste opskrifterne af. Men også at tage billederne, redigere dem og efterfølgene skrive tekster. Det er en længere proces fra start til slut. Men heldigvis er det noget jeg nyder og glæder mig til at vågne op til hver dag.

Hvis du skal bruge frokosten som madpakke, vil jeg anbefale, at du pakker agurkerne for sig og æggesalaten i en lille beholder. Så kan du nemt og hurtigt anrette det, når det skal spises.

Æggesalat
Salat

Agurke-både med æggesalat

Antal 1 person

Ingredienser

 • Salatblade og kål
 • Cherrytomater
 • 0,5 agurk

Æggesalat

 • 2 æg
 • 1 spsk. mayonnaise
 • 1 spsk. creme fraiche 18%
 • Salt og peber
 • En smule karry
 • Sprødstegt bacon i tern
 • Karse

Sådan gør du

 • Kog æggene i 10 minutter og lad dem køle af.
  Anret salatblade og kål på en tallerken.
  Kom æggene ned i en lille skål og hak dem mindre med en gaffel. Tilsæt mayonnaise og creme fraiche og rør æggesalaten sammen. Smag den til med salt, peber og karry og stil den til side imens agurkerne gøres klar.
  Skyl agurken og skær den over på langs. Brug en teske til at tage indmaden (det bløde) ud af agurken. Jeg har kun fjernet det øverste lag, så agurken stadig var saftig. Sæt agurkerne på salaten.
  Anret æggesalaten i agurke-bådene sammen med lidt bacon og karse.

Følg meget gerne med på Facebook og Instagram profil også. 

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar