Æggemuffins
Frokost

Æggemuffins

Æggemuffins

Æggemuffins – opskrift på æg i muffinform

Æg i muffinform eller også kaldet æggekage i muffinsforme er nemme at lave og variere. Du kan for eksempel lave æggemuffins med bacon, æggemuffins med skinke eller med spinat i.
Det tager ingen tid at piske ingredienserne sammen, og så skal de bare hældes ned i en form.

Æg behøver selvfølgelig ikke kun at være til morgenmad, det kan være lige så godt spises til frokost. Her i familien er vi rigtig glade for æg, og vi spiser æg både til morgenmad i weekenden, til frokost, i madpakken og også af og til, til aftensmaden.

Prøv også: Æggemuffins med bacon.

For et par år siden købte jeg en silikoneform til muffins al la denne muffinform (reklame-link).
Den bruger jeg af og til, når jeg laver æg i muffinform. Silikoneformen gør at æggene er meget lettere at få ud, og så behøver man ikke at smøre med nogen form for fedtstof. Det er så irriterende når æg og bagværk hænger fast i formen, så jeg kan bestemt anbefale en silikoneform. Jeg har også et par stykker af dem som jeg bruger til at lave brød eller kage i.

Æggemuffins

Antal 2 stk.

Ingredienser

  • 4 æg
  • 4 spsk. mælk
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Pisk æg, mælk, salt og peber godt sammen og hæld det i en silikone-muffin-form.
    Bagetid: 200 grader varmluft i cirka 15 minutter eller til de er gyldne.

Flere ideer til fyld i æg i muffinsforme

Morgenmads muffins kan som nævnt laves både med skinke, bacontern og spinat. Du kan også komme friske krydderurter i, løg, cherrytomater, små stykker peberfrugt, pølse i tyndes skiver, kyllingestykker eller pepperoni. Har du en rest ost for eksempel cheddar, gouda eller mozzarella kan det også rives og blandes i ægge-massen eller drysses over til sidst.

På min morgenmads tallerken

På min tallerken æggemuffins, agurkeskiver og en salat med kiwi, tomat og tern af ristet rugbrød. En nem, sund og lækker frokost som man også sagtens kunne medbringe som madpakke, i sommerhus eller på picnic-tur.

Følg med her:
Du du meget velkommen til at følge min Facebook side og Instagram profil. Begge steder deler jeg links til de nyeste post og opskrifter, så snart de er på bloggen.

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar