Æggekage
Aftensmad

Æggekage

Æggekage

Æggekage med tomater, bacon og purløg er virkelig en ret, som jeg holder af. Vi får det for sjældent og mest i forårs og sommer månederne, men i princippet kan det jo spises hele året. Vi plejer at spise æggekage på rugbrød  og så med grøntsager ved siden af. Både for at få ekstra grønt men også fordi børnene godt kan lide at spise grøntsags-hapsere.

Jeg plejer ikke at tilsætte fløde, løg, hvidløg eller krydderier i æggekagen, da vi bedst kan lide den helt neutrale version og så med masser af pynt på toppen. Hvis der er en rest æggekage tilbage, kan den eventuelt gemmes til madpakken eller bruges som et mellemmåltid dagen efter.

Æggekage

Æggekage

Æggekage

Antal 4 personer

Ingredienser
 

  • 10-12 æg
  • 1 dl mælk
  • Salt og peber

Pynt:

  • Purløg
  • Bacon eller røget skinke i tern
  • 2 store tomater

Sådan gør du
 

  • Pisk æggene og tilsæt mælken. Tilsæt lidt salt og peber og kom æggemassen på en stor varm pande med høj kant.
    Æggekagen skal have forholdsvis længe på begge sider. Jeg plejer at give den cirka 20-25 minutter i alt. Den er færdig, når der ikke er mere flydende æg på toppen, og når bunden af æggekagen har taget farve. 
    Pynt æggekagen med ristet bacon, tomater og masser af purløg.
Har du prøvet denne opskrift?Følg med på Instagram eller send en kommentar nederst på siden

Vil du have det seneste nyt, så husk at du kan følge med på:
Facebook – Bloglovin’ – Instagram 

Tidligere indlæg Næste indlæg

2 Kommentarer

  • Svar Tina 6. februar 2017 at 02:15

    Hej Mie?
    Din blog er så fyldt med alverdens læggerier og en kanon inspirations kilde for mig. I skrivende stund sidder jeg og slås med madplanen til uge 6 og inspiration til uge 7, hvilket ikke altid er ligge let at få til at hænge sammen da min søn har Asbergers/ADD skal alt helst være som det altid har været, set ud, smagt osv. Forhåbenligt vil din blog være min lykke blog ??

    Når jeg laver æggekage pisker jeg gerne en smugle mel i æggemassen. Det får æggekagen til at hæve lidt og blive mere luftig. Når jeg steget æggekagen på panden, bruger jeg lidt af bacon fedtet til at stege i, når æggekagen har fået en pæn gylden/lyssebrun farve i bunden, sætter jeg æggekagen i midten af ovnen med lidt folie over, ved 200 grader i 15-20 min, (alt efter hvor stor en portion man laver), hvilket gør at den “bages” mere jævnt og bliver mere luftig ??☺️☺️

    • Svar Mie 6. februar 2017 at 14:07

      Hej Tina

      Tak for dine søde ord om min blog og dejligt at høre, at du har lyst til at følge med :-)
      Jeg håber, at du finder nogle opskrifter til jeres madplan, som din søn også vil synes om. Jeg har evt. en skabelon til madplan, som er velkommen til at bruge. Bare søg på “madplan” i søgefeltet.

      Også tak for din opskrift på æggekage. Jeg har ikke haft så meget held med æggekage i ovnen, så det kan da være, at jeg skulle prøve din.

      Hilsner fra Mie

    Skriv din kommentar