Æggekage med ost og chorizo

Æggekage med ost og chorizo
Æggekage med ost og chorizo – en nem og god hverdagsret for hele familien.
Vi får både æggekage og æggepandekager ret ofte, da det er nemt at lave på de travle hverdage, og så kan børnene rigtig godt lide det.

På denne æggekage kom jeg revet cheddarost på, og så fik vi ristede chorizopølser ved siden af. Så kunne vi hver især “bygge” vores egen rugbrødsmad med æggekage på, grøntsager og chorizo. Jeg havde glemt at købe purløg, så det blev til forårsløg i stedet som også fungerede ganske godt.

Hvad spiser I på de travle hverdage? Kom meget gerne gerne med ideer, så vi kan prøve noget nyt. I en periode spiste vi tit pastaretter, når vi havde travlt, men lige nu er det mest retter med æg.

Flere opskrifter med æg:
Æggemuffins med bacon
Æggepandekager med parmaskinke
Salat med spejlæg
Små pizzaer med æg og bacon

Æggekage med ost og chorizo

Opskrift på æggekage med ost og chorizo

10-12 æg
1 dl mælk
Salt og peber
Smør til at stege i
70-80 g revet cheddar
200 g chorizo + lidt olie

Tilbehør:
Rugbrød og smør
Agurk og cherrytomater med forårsløg

Fremgangsmåde

Pisk æggene sammen med mælken med et piskeris. Tilsæt salt og peber og hæld æggemassen ud på en stor opvarmet pande med smør. Panden skal have en høj kant, så det ikke løber ud over kanten.

Imens æggekagen står og bliver klar ved middel varme gøres chorizopølsen klar.
Tag skindet af chorizopølsen (det ved jeg egentlig ikke, om er nødvendigt, men det kan jeg bedst lide) og skær den ud i mindre stykker. Steg chorizoen på en pande i lidt olie.

Æggekagen er færdig, når der ikke er mere flydende æg på toppen. Løft eventuelt lidt op i æggekagen undervejs så det flydende æg kan løbe ned på panden.
Drys revet cheddar hen over den færdige æggekage og server den med chorizo, rugbrød og grøntsager.

Mængde

4 personer


Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.