Æbleklatter
Morgenmad

Æbleklatter

Æbleklatter
Da vi besøgte mormor i hendes have, fik vi plukket en stor pose fuld af lækre æbler.
Jeg har tænkt mig at anvende dem til desserter og i vores aftensmad men også i morgenmaden. Denne ret på morgen æbleklatter, er ikke noget som jeg har forsøgt mig med før, men de blev heldigvis rigtig gode.

Opskriften er noget så simpel og kræver næsten kun tre køkkenredskaber. En pande, en teske og spiseske. Jeg synes, det er så dejlig enkelt at bruge en ske til at måle med, og så går det hurtigt. Ingredienserne er basisvarer som vi altid har i køkkenet og opskriften blev til, som jeg kom ingredienserne i skålen. Til sidst har jeg drysset æbleklatterne med kanel (uden sukker), da det passer så godt sammen med æbler. Æbleklatterne er ikke specielt søde i det, men kan også godt spises som en dessert.

Jeg håber, at I får lyst til at prøve at lave æbleklatter, og så lover jeg, at vende tilbage med flere opskrifter med æbler. Det er skønt med efterår og æblesæson.
Her følger lidt stemingsbilleder fra vores æblerov.

Æbleklatter
Æbleklatter
Æbleklatter
Æbleklatter
Opskrift på æbleklatter

80 g æble (to æbler)
1 æg
2 spsk havregryn
2 tsk sukker
2 spsk hvedemel
2 spsk minimælk
1 spsk smør til stegning

Tilbehør: Kanel til at pynte med og græsk yoghurt 2%.

Fremgangsmåde

Skræl æblerne og hak dem i fine små stykker (ligesom man gør med løg). Kom de hakket æblestykker op i en skål og tilsæt de øvrige ingredienser. Rør det hele rundt med en ske og kom fire klatter på en varm pande med smør. Brun æbleklatterne på begge sider. Anrettes sammen med græsk yoghurt og drysses med kanel.

Mængde

4 æbleklatter

Tidligere indlæg Næste indlæg

2 Kommentarer

  • Svar Sandra 7. oktober 2013 at 14:37

    Tror du de kan fryses ned?

  • Svar Mie 7. oktober 2013 at 14:49

    Hej Sandra
    Jeg har ikke prøvet at fryse dem ned, så jeg tør ikke garantere det. Men jeg synes da, at det er forsøget værd. Der er mange der fryser pandekager, så hvorfor skulle man ikke også kunne med æbleklatter :-)
    Hilsner fra Mie

  • Skriv din kommentar