Æblekager med mandler
Kage og dessert

Æblekager med mandler

Æblekager med mandler
Sammen med min ældste søn gik jeg i køkkenet for at bage. Han har foræret mig nogle søde aflange papirsforme med blomster på, fordi han ved at moren elsker at få ting til madlavning eller bagning ;-) Med så sød og betænksom lille gave kunne jeg selvfølgelig ikke andet, end at invitere ham med i køkkenet for at bage.

Da vi har masser af æbler og også fandt en rest mandler, besluttede vi at bruge formene til æblerkager med mandler. Æblerne er skrællet og revet, og mandler er hakket helt fint til mandelmel. Kagerne er bagt i de aflange forme som jeg fik, men almindelige muffinsforme eller silikoneforme kan selvfølgelig også bruges. Inden servering er æblekagerne drysset med flormelis, og så fik vi græsk yoghurt til.

Æblekager med mandler
Æblekager med mandler
Opskrift på æblekager med mandler

2 æbler
50 g mandler
100 g sukker
1 tsk bagepulver
120 g mel
50 g smør (smeltet)

Pynt: Flormelis

Fremgangsmåde

Skræl og riv æblerne fint på et rivejern eller ved hjælp af en køkkenmaskine.
Hak mandlerne til mandelmel med en stavblender eller blender. Kom æblerne og mandelmelet op i en skål og tilsæt de øvrige ingredienser. Rør kagedejen sammen og kom den op i forme. Jeg har brugt aflange papirsforme som måler 6 x 15 cm. Almindelig muffinsforme kan også bruges, så bliver der nok 6-7 kager.
Bagetid: 25 minutter ved 175°.

Mængde

3 æblerkager i aflange papirsforme eller 6-7 muffins

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar