Æble med karameldip
Snack og sødt

Æble med karameldip

Æble med karameldip
På Pinterest så jeg et fint foto af æbler med karameldip. Jeg synes, at det så, så lækkert ud at det ville jeg forsøge at lave. Jeg tror, at det er snack som spises i USA, og det er i alt fald aldrig noget, jeg har set her hjemme. Jeg kender ikke til den amerikanske opskrift, så jeg har forsøgt at lave noget som mindede om billedet, som jeg så.
Kender du æble med karameldip og måske til den oprindelige opskrift?

Jeg har lavet dippen ud af en light flødeost neutral med hjemmelavet karamelsovs i. Derudover er der Digestive kiks, som jeg har knust. Æblerne som er serveret til er begge let syrlige røde og grønne æbler. Meningen er at man tager et stykke æble, dypper det i karameldippen og til sidst Digestive kiks.

En anderledes og sød/syrlig lille snack som passer godt som eftermiddags-snack eller måske til en børnefødselsdag. Vi spiste æblerne sammen med drengene en eftermiddag, hvor vi havde god tid til at hygge inden aftensmaden.

Æble med karameldip
Æble med karameldip
Opskrift på æble med karameldip

2 æbler (et rødt og et grønt)
3 Digestive kiks

Karameldippen:
1/2 pakke flødeost neutral light
50 g sukker
1 dl vand
1 spsk smør
2 spsk Minimælk

Fremgangsmåde

Kom kiksene op i en frysepose. Knus dem og hæld dem op i en skål.
Smelt smør på en pande ved svag varme og tilsæt sukker og vand. Lad vandet fordampe og sukkeret brunes. Det tager 8-10 minutter. Rør undervejs og pas på at sukkeret ikke bliver for mørkt. Når det er blevet til karamel tilsættes mælken, og der røres grundigt. Tag karamelsovsen fra varmen og lad den stå et øjeblik. Bland den med osten og rør godt rundt. Stil karameldippen på køl i 15-20 minutter inden den serveres sammen med æblerne og kiks.

Mængde

2 æbler med dip

Tidligere indlæg Næste indlæg

4 Kommentarer

 • Svar Sofie 28. august 2013 at 15:23

  Det ser lækkert ud! Jeg har flere gange lavet noget lignende, hvor jeg har blandet færdigkøbt dulce de leche med lidt skyr eller flødeost som dip til frugt. Så har man en lækker snack på 30 sekunder.

 • Svar Mie 28. august 2013 at 16:44

  Tak. Det lyder smart, hvis man ikke lige har tiden til at lave det selv :-)

 • Svar Ida 29. august 2013 at 10:08

  Uhm det ser godt ud! :) Det er rigtigt, det er en amerikansk snack – jeg fik dem flere gange i sommers derovre, men jeg kender ikke opskriften, da man bare køber dem færdiglavede i små pakker med både udskårne æbler og et lille rum til dip :)

  • Svar Mie 29. august 2013 at 10:23

   Hej Ida.
   Tak for din besked. Sjovt at høre fra en der kender dem :-)
   Små æblepakker med dip, det burde man da kunne købe herhjemme. Det er sådan en god lille snack.

  Skriv din kommentar