6 gode opskrifter på koldhævede boller
Brød og boller

6 gode opskrifter på koldhævede boller

6 gode opskrifter på koldhævede boller

Jeg bager meget ofte enten lørdag eller søndag morgen, og det er tit, at jeg dagen inden har lavet koldhævede dej klar. Så er dejen lige til at tage ud af køleskabet, og den skal ikke en gang æltes. En halv times tid senere har vi lækre og lune boller klar til morgenbordet.

Jeg elsker, når bollerne bliver lette og luftige og fyldt med en masse luftbobler. Søren plejer at drille og sige, “det er luftboblerne, der smager bedst”, og det er altså ikke helt løgn ;-) Ligesom med italienske pizzaer bagt i stenovn. De får også de der store lækre og knasende luftbobler – kender I ikke det? Luftbobler i brød og boller er bare godt.

En anden fordel ved den koldhævede dej er at den ofte ikke skal formes og æltes. Jeg bruger altid vores køkkenmaskine til at ælte dejen, og efter den har hævet, “former” jeg bollerne med to spiseskeer. Det er nemt og hurtigt, og bollerne plejer at blive vildt gode.

Her har jeg samlet 6 gode opskrifter på koldhævede boller.

6 gode opskrifter på koldhævede boller

De koldhævede boller som jeg har lavet allerflest gange er disse koldhævede boller.

6 gode opskrifter på koldhævede boller

Her i en anden god variant med mandler i.

6 gode opskrifter på koldhævede boller

Koldhævede boller med rugmel med en blanding af rug- og hvedemel.

6 gode opskrifter på koldhævede boller

Koldhævede grovboller med hvedekerner og rugmel.

6 gode opskrifter på koldhævede boller

Koldhævede boller med speltmel – også en af favoritterne!

6 gode opskrifter på koldhævede boller

Meyers koldhævede boller bagt med surdej.

Følg Madling.dk her Facebook – Bloglovin’ – Instagram

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar