3 sommersalater
Salat

3 sommersalater

3 sommersalater

Da vi havde familien på besøg til min mands fødselsdag i sidste uge, fik vi en skøn sommermenu. Vi havde taget en masse blandet kød op af fryseren, som vi grillede på Weberen. Der var blandt andet kylling, pølser, bøffer, mørbrad og en flanksteak.
Som tilbehør fik vi tre sommersalater. En pastasalat, en salat med vandmelon og citronmelisse og en kikærtesalat. Alle tre salater er forholdvis hurtige at lave, og kan sagtens forberedes et par timer inden de skal spises. Jeg lavede det meste klar om formiddagen, så jeg ikke skulle bruge for meget tid i køkkenet, når først gæsterne var kommet. Udover salaterne fik vi også ristede soyamandler og persilledip til.

Vejret var skønt og varmt. Meget varmt! Så aftensmaden blev spist ude i haven.
Da vi spiste var det stadig 25-28 grader, så det var rart med et måltid, som ikke var alt for “tungt” i det. Inden maden fik vi denne kolde alkoholfri stawberry daiquiri, som passede perfekt på en så varm sommerdag. Den er både god som en velkomstdrink eller som en kølende dessert – som alternativ til is.

3 sommersalater 3 sommersalater 3 sommersalater

Vi har stadigvæk masser af krydderurter i urtehaven, og jeg klipper af dem, så ofte jeg kan. I pestoen er der brugt friske basilikumblade, til salaten med vandmelon er der brugt masser af citronmelisse, og i persilledippen er der persille og rucola, som vi også har i haven.

Soyamandlerne er nemme at lave og smager godt til salater eller som snack.
Jeg kom nok til at lave lidt for mange mandler til fødselsdagen, men så var der også til senere og dagene efter. Hvis du laver en stor portion, holder de sig bedst i en beholder
med låg.

3 sommersalater 3 sommersalater

Opskrift på pastasalat

Kogte pastaskruer
Cherrytomater, skåret i halve
Agurk i tern
Grøn pesto

Opskrift på salat med vandmelon og citronmelisse

En halv vandmelon
2 appelsiner
En pose pinjekerner, ristet på en tør pande med lidt salt
2 store håndfulde citronmelisse
Feta (serveret ved siden af eller blandet i salaten)

Opskrift på kikærtesalat

En dåse kikærter
4-5 gulerødder i små tern
1 squash i små tern
2 dl majs

Følg med på Facebook og få besked når der er nye indlæg på Madling.dk 

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar