2 års fødselsdag
Børnefødselsdage

2 års fødselsdag

2 års fødselsdag

Min yngste søn Malte er fyldt 2 år, og vi fejrede ham i torsdags med besøg af familien.
Vi havde glædet os rigtig meget til fødselsdagen og brugt en del tid op til dagen på forberedelse af maden og pyntning af stuen.

Temaet til fødselsdagen var maskiner. Malte er nemlig meget begejstret for alle typer af arbejdsmaskiner. Det er alt lige fra lastbiler, til gravkøer og kraner. Den helt store favorit er traktorer, dem elsker han! Et af Maltes første ord var rent faktisk “traktor” ;-)
Han leger rigtig meget med sine legetøjsmaskiner og har nærmest sprunget stadiet med babylegetøj over. Det fanger ham ikke, så længe det ikke er noget med hjul på.
Derfor var det selvfølgelig meget oplagt at holde en traktor-fest.

2 års fødselsdag

2 års fødselsdag2 års fødselsdag

Vi havde dækket et flot bord med det allefineste pynt modtaget af dreamparty.dk
Der var balloner med perlemorsskær, farverige stribet sugerør, lyseblå dug, service med maskiner på og en stor flot bil til kagerne.
Jeg kan godt fortælle jer at fødselsdagsbarnet så overrasket ud, da han blev mødt af dette syn. “Min…min…min” sagde han og pegede på det hele.

Lige så spændt var hans storebror som vågnede allerede klokken 5.30 den morgen, fødselsdagen skulle afholdes. Han var med til at pynte op men havde alligevel meget svært ved at vente på, at kusinerne og fætrene skule komme og lege.

2 års fødselsdag 2 års fødselsdag

Vi var heldige med vejret, og en stor del af tiden var vi i haven. Der var blevet gjort klar til leg med masser af legetøj og cykler til alle børnene.

De løb rundt og hyggede sig, imens de voksne fik tid til at snakke og nyde solen.

2 års fødselsdag

2 års fødselsdag 2 års fødselsdag2 års fødselsdag 2 års fødselsdag

Vi havde lavet tre stege, så vi var sikre på, at der var nok til alle. Derudover var der pølser specielt til børnene, hvis de ikke have lyst til steg. Som tilbehør var der pommes frites af store skrællet kartofler (bagt i ovnen med olie og flagesalt) og hvidløgsmayonnaise. Mayonnaisen er hjemmelavet og lavet ved hjælp af en stavblender. Opskriften er lånt af Kvalimad, og filmen kan ses her. Det er en rigtig nem og god opskrift på mayonnaise. Efter mayonnaisen var rørt sammen, er der tilsat presset hvidløg og sennepsfrø.

De to salater er to rigtig lækre sommersalater. Den ene er en broccolisalat med bacon, rosiner og pinjekerner og den anden en jordbærsalat. Det er den samme opskrift som min spinatsalat med jordbær, jeg har blot udskiftet spinatbladene med almindelig blandet grønne salatblade.

2 års fødselsdag

2 års fødselsdag

2 års fødselsdag

På kagebordet var der chokoladeruller, grønne mini marengs og red velvet cupcakes med frosting. Kagerne er bagt i cupcake forme med maskiner på og pyntet. Den store bil er en borddekoration, som har 8 små biler med plads til cupcakes.
Super flot så det ud, og bilen var et stort hit. Udover at pynte på bordet kunne bilen sige lyde. På siden sad en knap, og når der blev trykket sagde den “lasbil-køre-lyde”.

De grønne mini marengs er meget nemme at lave, og der skal kun bruges fire ingredienser.

1 æggehvide
50 g sukker
50 g flormelis
Frugtfarve (rødbedesaft kan anvendes til at lave lyserøde marengs)

Æggehviden piskes sammen med sukkeret til det er helt stift. Sigt flormelis ned i og vend det forsigtigt rundt. Tilsæt farve (hvis de ikke skal være hvide) og vend marengsen rundt.
Kom massen op i en sprøjtepose eller en frysepose og klip et lille hul.

Lav små toppe ud på en plade med bagepapir og bag dem i ovnen ved 100°
i 15 minutter. Den lette og gode opskrift er fra sukkerhjerte.dk

2 års fødselsdag

Der blev leget, åbnet gaver, sunget fødselsdagssang og spist rigelige med mad og kager. Det var en helt igennem fantastisk dag, og jeg er sikker på, at Malte nød dagen lige så meget som os.

Alle de flotte pynteting og service er fra webshoppen dreamparty.dk
De har det sødeste og fineste pynt med temaer til barnedåb, fest, fødselsdag og meget mere. På billederne her er det temaet arbejdsmaskiner.

Dette indlæg er lavet i samarbejde med dreamparty.dk

Tidligere indlæg Næste indlæg

2 Kommentarer

 • Svar karina 12. juli 2016 at 15:16

  Hej :-)
  Lyder som en super menu :-)
  Må man spørge hvormange i var og hvor meget steg og kartoffel du beregnede pr person ? Taak

  • Svar Mie 12. juli 2016 at 15:28

   Hej Karina

   Indlægget er fra 2014, og min søn er nu 4 år, så det kan jeg ikke huske længere ;-)
   Det er svært at sige, hvor mange stykker steg og kartofler der skal beregnes pr. person. Det kommer nok meget an på om det er voksne eller børn og hvor meget tilbehør der ellers er :-)
   Venlig hilsen Mie
   PS: Jeg har også en opskrift på flødekartofler og en god salat, hvor vi også fik steg. Hvis det var noget?

  Skriv din kommentar