10 tips til madpakken og indpakningen
Frokost

10 tips til madpakken og indpakningen

10 tips til madpakken og indpakningen

Når jeg ligger billeder på Facebook og Instagram af Williams madpakke, har jeg flere gange fået spørgsmål omkring, hvor maden er købt henne, og om han kan spise maden osv. Men det spørgsmål som jeg nok har fået allerflest gange, er hvordan jeg pakker maden ind. Derfor lavede jeg efter jeres opfordring en lille film på Instagram, hvor jeg viste hvordan Williams madpakke så ud indpakket. Desværre endte det ud i en lang debat omkring miljø og børns sundhed, og jeg valgte at slette filmen. Kommentarerne var spydige og personline og ikke særlig saglige. Der var blandt andet en der skrev til mig, at hun mente, at jeg har et ansvar overfor mine læsere, og at jeg skulle være et godt forbillede, underforstået at det var jeg ikke.

Når jeg deler opskrifter og billeder og skriver om vores hverdagsliv her på bloggen, er det bevidst, at jeg sjældent skriver om der er brugt et særlig produktmærke eller om det er økologiske varer.

Det er slet ikke fordi, jeg ikke går op i miljøet, dyrevelfærd, økologi eller vores jord. Men jeg vil ikke vælge for andre, hvad de skal gøre og mene. Det vil jeg lade læserene selv tage stilling til. Ligesom jeg forventer, at jeg må have lov til at have min mening om, hvad jeg vælger er det rette for mig og min familie :-)

Jeg vil meget gerne have kommentarer fra jer i indlægget her, men jeg opfordrer til at den pæne tone bevares.

10 tips til madpakken og indpakningen

10 tips til madpakken og indpakningen

10 tips til madpakken og indpakningen

1. Madkasser
William har ret mange madkasser. Han har både høje og lave madkasser, madkasser af plastik og aluminium, madkasser med små rum og madkasser uden. Vi bruger faktisk dem alle, da jeg bruger den som passer bedst til maden, som han har med lige den dag.

2. Små bøtter
Til nødder, rosiner, minifrikadeller og salater, og bruger jeg små plastikbøtter med låg. Hvis der er en salat i, ligger jeg en lille gaffel med. Vi har flere børnegafler fra Ikea, og jeg tænker, at det ikke ville gøre så meget, hvis vi skulle miste en af dem. William har dog været rigtig god til at huske, at komme den ned i madkasse igen, så det har slet ikke været et problem.

3. Indpakning af mad
Jeg bruger både madpakke-papir, stanniol og fryseposer. På Williams skole vil de gerne have, at formiddagsmaden ligger i en pose. Det er fordi at maden helst skal kunne spises ude, og så børnene ikke glemmer madkasser udenfor. Derfor pakker jeg for det meste 10-maden ned i en frysepose, men andre gange når det er mere hensigtsmæssigt, bruger jeg en af de plastikbøtter, som vi har.

4. Indpakning af frugt
Bananer, æbler, blommer, mandariner osv. pakker jeg ikke ind. Hvis det er frugt, som jeg har skåret ud, kommer jeg det ned i en frugtpose. Det er en lille pose, som kan pustes op, og som danner vakuum, så frugten kan holde sig. Øverst er der en “stiplet linje”, som kan rives af, så posen let åbnes. Dem som vi bruger kaldes frugtposen, og de kan købes i de fleste større supermarkeder. Der findes sikkert flere forskellige. Vi har kun prøvet lige denne slags.

5. Madpakke med på tur
Når William skal have madpakke med på tur, pakker jeg alt maden i fryseposer. Det skyldes, at så har han det mindre at bære på, da de selvfølgelig selv skal bære deres taske, mad og drikkedunke på turen. Jeg plejer at ligge en serviet ned i posen, så han kan tørre sine hænder efter frokosten. Om han gider bruge den, er jeg lidt i tvivl om. Jeg tror faktisk, at han bare suser ud og leger, så snart de må. Boys will be boys :-)

6. Drikkedunke
Ligesom med madkasser har vi også en del drikkedunke. Vi bruger dem både til tur, madpakken og om aftnen når børnene er tørstige. De har altid en drikkedunk stående med vand ved sengen, så de selv kan tage noget at drikke. Vi bruger mest de drikkedunke som hedder Den sunde drikkedunk. Jeg synes, at de er gode til at holde tæt, og de kan klare mange gange i opvaskemaskinen og stadig holde.

7. Friske grøntsager
Når jeg skærer grøntsagsstave til William, kommer jeg en smule koldt vand hen over grøntsagerne, inden de pakkes eller kommes ned i små bøtter. Ikke sådan at de sopper i vand, men bare lige en lille smule. Det gør at grøntsagerne holder sig bedre og ikke tørrer ud.

8. Valg af pålæg
Jeg synes ikke, at det er alt pålæg som er lige egnet i madpakken. Derfor prøver jeg at vælge det ud, som bedst kan holde sig, og som William synes bedst om. Smøreost bruger jeg både til rugbrød og boller, men så laver jeg det til en klap-sammen-mad eller sandwich. Tun, torskerogn og makrel køber jeg ofte i de smørbare udgaver, så madpakken ikke bliver fedtet.

9. Rester i madpakken
Når vi har lidt rester tilbage fra aftensmaden, gemmer jeg dem tit til Williams madpakke. Kogte kartofler bliver til en kartoffelmad, en rest salat og kylling bliver til en kyllingesalat, kogt pasta til en pastasalat, gulerødder kan bruges til råkost med rosiner osv. Det allerbedste William ved, er når vi har fået pizza, og han kan få kold pizza med. Jeg tror aldrig, at jeg selv har smagt kold pizza, men jeg har hørt fra flere børnefamilier, at det er et hit!

10. Overraskelser i madpakken
Hvis du ligesom mig har et barn, som ikke er meget begejstret for rugbrød, kan det være en god idé med små overraskelser i madpakken. Jeg har måtte indse, at William ikke er den store rugbrøds-spiser. Derfor får han meget tilbehør til sit rugbrød eller sandwich. Det kan være ost, små salamier, frikadeller, fiskefrikadeller, æg, pasta, figenstænger, bær, nødder, rosiner, smoothies, frugt, salater og grøntsager. På den måde bliver han stadig mæt og får godt med varieret mad.

Følg Madling.dk her Facebook – Bloglovin’ – Instagram

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar