Vintergryde med oksekød, pølser og bacon

Vintergryde med oksekød, pølser og bacon

På en kold og blæsende vinterdag er der bare ikke noget så godt som en varm gryderet! Denne her gryderet kalder jeg vintergryde med oksekød, pølser og bacon. Det er en simreret som med fordel kan laves i weekenden, hvor de fleste nok har bedre tid til madlavning. Opskriften her giver en ret stor potion, da jeg både brugte dobbelt op af oksekød, bacon og cocktailpølser, så vi havde aftensmad til to dage.

Pølserne og baconen har jeg stegt hver for sig på to pander ved siden af. Man kan også godt komme dem i gryden, når kødet steges. Men jeg synes, det bliver mere lækkert, når det er helt sprødt og anrettes på denne måde.

Til vintergryden fik vi en god og cremet kartoffelmos. Det smagte altså virkelig lækkert, men her linker jeg til lidt flere ideer til tilbehør.

Tilbehør til vintergryden: cremet kartoffelmos – kogte ris – små ovnkartofler med rosmarin – hasselbagte kartofler med hvidløg og parmesan eller sprøde maste kartofler.

Vintergryde med oksekød, pølser og bacon

Opskrift på vintergryde med oksekød, pølser og bacon

1 stort løg
Smør til stegning
1000 g oksetern
4 store gulerødder
Oksekødsfond eller bouillon
3 dl vand
2 tsk salt
Peber
5 laurbærblade
4 dl sødmælk
1/4 liter piskefløde
400 g cocktailpølser
400 g bacon i tern
Sovsekulør
Sovsejævner

Pynt:
Persille

Fremgangsmåde

Hak løget fint og svits det i smør i en stor gryde. Tilsæt oksekødet og steg det til det er brunet.

Skræl gulerødderne og skær dem ud i tynde stave og sæt dem til side.

Kom vand og oksekødsfond (eller bouillon) ned til kødet og rør det rundt. Tilsæt salt, peber og laurbærblade samt mælken. Lad retten simre på lav varme med låget på skrå på gryden i cirka 45-50 minutter.

Imens retten står og simre steges pølserne og baconen på hver sin pande. Kom pølserne og baconen i en skål med et stykke stanniol eller en tallerken over skålen for at holde dem varme.

Når kødet har simret i 45-50 minutter tilsættes gulerødderne og piskefløden samt lidt kulør. Lad retten simre videre i 10 minutter. Nu skulle kødet gerne være helt mørt og lækkert.
Kom herefter sovsejævner i retten til sovsen har en passende tykkelse og smag til med salt og peber.

Server vintergryden i en stor skål eller et fad med bacon, pølser og persille ovenpå.

Mængde

4 personer x 2 dage

Følg Madling.dk her Facebook – Bloglovin’ – Instagram


Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *