Sommersalat med nektariner og kalkunbacon

Sommersalat med nektariner og kalkunbacon

Vi fik en rigtig god sommersalat med nektariner og kalkunbacon til aftensmaden i går.
Den var blandet sammen med en enkel dressing af olivenolie, lime og honning.
Det er ikke så tit, at vi får færdiglavet salater, mest når vi har gæster eller fejrer fødselsdage. Til hverdag plejer jeg at skære og anrette grøntsagerne i skåle eller i små glas – uden at de er blandet sammen. Det er af hensyn til børnene, som ikke er så glade for færdigblandet salater. Specielt Malte vil gerne have grøntsagerne helt adskilt, og han vil også gerne selv kunne vælge dem.

Vi fik salaten sammen med oksekød, men jeg tror, at den vil passe lige så godt sammen med kylling, fisk eller andre former kød. Det kunne også være god som tilbehør til lasagne, mørbrad i flødesovs eller en tærte.

I linket her salat kan I finde mange flere opskrifter på farverige og flotte sommersalater.

Sommersalat med nektariner og kalkunbacon

Opskrift på sommersalat med nektariner og kalkunbacon

1 agurk
5 små nektariner
Et halvt stort hoved romaine- eller hjertesalat
Et halvt bundt forårsløg
125 g kalkunbacon + lidt smør

Dressing:
3 spsk olivenolie
1 spsk vand
1 tsk honning
Salt og peber
Saften fra en halv lime

Fremgangsmåde

Skyl grøntsagerne og nektarinerne. Skær enderne af agurken og skær den ud i 3-4 stykker som skæres ud i små stave. Skær nektrarinerne ud i tynde både og hak salaten ud i små passende stykker. Skær herefter forårløgene i små ringe og bland det hele godt sammen i en skål.

Klip eller skær kalkunbaconen ud i små stykker og steg dem på en pande i lidt smør til de er sprøde. Lad bacon-stykkerne køle af inden de blandes i salaten.

Rør dressingen sammen i en lille skål og hæld den over salaten. Vend salaten rundt i skålen så dressingen bliver godt fordelt.

Mængde

4 personer

Du kan følge bloggen på Facebook – Instagram – Bloglovin’.


Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *