Smoothie skål med banan og kakao

Smoothie skål med banan og kakao

I sidste uge da William var syg og hjemme fra skole, lavede jeg denne smoothie skål med banan og kakao til os. Den blev vildt god, og jeg er derfor glad for, at jeg fik skrevet opskriften ned. Jeg har brugt et par frosne bananer, som vi havde i fryseren.
Hvis ikke vi kan nå, at få spist de bananer vi har, inden de bliver for bløde, tager jeg skrællen af dem og kommer dem i en frysepose. Så er de lige til at tage op af fryseren til fx. bagning eller i en smoothie som denne. Smart og nemt – og så gør de samtidig smoothien kold og lækker.

Vi spiste smoothie skålen til morgenmad, men jeg synes godt, at den også kan bruges som en sundere dessert. Specielt hvis man pynter med kokoschips og kakaonips og anretter lidt pænt. Kokoschipsene er knasende og rigtig gode og så tilfører de lidt sødme. Det samme gør kakakonibsene som er tørrede kakaobønner. Hvis man bare smager på kakaonibs, er de bitre og har en ret kraftig smag. Det kan William også bekræfte, da han gerne ville smage dem ;-) Men i smoothies, på pandekager og yoghurt synes jeg de er vædig gode. De tilfører ligesom kokoschipsene sødme og så selvfølgelig smag af kakao.

Smoothie skål med banan og kakao

Opskrift på smoothie skål med banan og kakao

3 små frosne bananer (fra fryseren)
4 spsk græsk yoghurt
En halv dl sødmælk
1,5 tsk vaniljesukker (eller vaniljepulver)
3 tsk usødet kakao
15 hele mandler

Pynt:
4-5 mandler som hakkes
Bananskiver
Ristede kokoschips
Kakaonibs

Fremgangsmåde

Kom græsk yoghurt og frosne bananer fra fryseren i blenderen og blend det sammen. Tilsæt vaniljepulver, kakao og mandlerne og mælken. Hold eventuelt lidt igen med mælken, hvis du gerne vil have en smoothie med tykkere konsistens.

Hæld smoothien i en eller to skåle og pynt med hakkede mandler, bananskiver, ristede kokoschips og kakaonips.

Mængde

1-2 personer

Du kan følge bloggen på Facebook – Instagram – Bloglovin’.


Kommentarer

Smoothie skål med banan og kakao — 3 kommentarer

    • Dejligt at høre at du synes om den, og ja den kan sagtens bruges som en dessert a la milkshake ;-)

  1. Pingback: Hjemmelavet müsli med kakao og kokoschips - Madling.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *