Små boller med rugmel

Små boller med rugmel

De er rigtig gode de her små boller med rugmel, som jeg lavede ud af en halv portion pizzadej. Der bliver 8 små boller ud af opskriften, men næste gang må jeg lave en meget større portion. De var nemlig ret populære her hjemme og blev spist på ganske kort tid. Jeg havde ellers tænkt mig, at de skulle være brugt som tilbehør til suppe eller i Williams madpakke, men så langt nåede de slet ikke ;-)

Det kunne være, at jeg snart skulle lave en bage-dag og få lavet en helt masse lækre ting til Williams madpakke og fryseren. Så kunne jeg få bagt flere små boller med rugmel, pølsehorn med havregryn og fuldkorns-pizzastænger.
William bliver så glad når der er hjemmebag med i 10-maden eller madpakken.
Så det er bestemt det hele værd at bage til ham.

William er stadigvæk ikke så god til rugbrød, så jeg supplerer stadig med grøntsager, små salater, frugt, nødder, rosiner og forskellige brød og boller. Jeg forsøger at give ham varieret og sundt med, men det kan da være svært at finde på nyt. Tip mig endelig hvis I har ideer til madpakken? :-)

Små boller med rugmel

Opskrift på små boller med rugmel

En halv portion nem pizzadej med rugmel

Pynt:
Mælk til at pensle med
Sesamfrø

Fremgangsmåde

Følg opskriften på pizzadejen med rugmel og del dejen over i to efter hævning. Der skal kun bruges en halv portion dej til denne opskrift. Den anden halvdel kan for eksempel bruges til disse lækre pizzasnegle med rugmel.

Kom lidt mel ud på hænderne og form 8 små boller ud af dejen. Sæt dem på en plade med bagepapir og så skal bollerne pensles med lidt mælk og drysses med sesamfrø inden bagning.

Bagetid: 15-17 minutter ved 225° varmluft.

Mængde

8 små boller

Du kan følge bloggen på Facebook – Instagram – Bloglovin’.


Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *