Salat med bagte tomater, asparges og feta

Salat med bagte tomater, asparges og feta

Til aftensmad havde jeg lavet en hel ovnbagt kylling til os og en lækker salat med bagte tomater, asparges og feta. Tomaterne er bagt i ovnen med lidt olivenolie og en blanding af forskellige krydderier. Der kan man bare blande dem, som man synes bedst om og hælder dem over tomaterne sammen med olien. Tomaterne får en skøn sød smag af at blive bagt, og det smager super godt sammen med krydderierne.

Aspargesene er stegt på panden i smør, inden de er blandet sammen med de øvrige ingredienser. Det gør ikke noget, at de stadig er lidt lune, når de blandes, for det er tomaterne jo også.
Som skrevet fik vi kylling til salaten, men jeg er sikker på, at salaten også er god til oksekød, svinekød eller fisk. Det kunne fx. være disse luftige frikadeller, små farsbrød i muffinform, kalkunsteg eller kyllingebøffer med grøntsager.

I ønskes en rigtig god weekend ♥
Lige nu ser vejret ikke for lovende ud her, men vejrudsigten siger 17-19 grader i dag og i morgen. Det kunne være så skønt med noget forår og solskin, så skal vi helt sikkert i haven. Har I nogen spændende planer for weekenden?

Salat med bagte tomater, asparges og feta

Opskrift på salat med bagte tomater, asparges og feta

1 stort bundt grønne asparges
Smør til stegning
6-7 blade romainesalat
Græsk feta
40 g pinjekerner + en smule salt

Bagte tomater:
300 g cherrytomater
2 spsk olivenolie
Salt og peber
Basilikum, timian, oregano og rosmarin

Fremgangsmåde

Rist pinjekernerne på en tør pande og drys en smule fint salt over.
Når pinjekerne har fået et lysebrun farve, tages de af varmen og stilles til side.

Skyl tomaterne og læg dem ned i et fad. Lav en blanding af krydderierne og hæld dem over tomaterne sammen med olien. Bag tomaterne i ovnen ved 200° varmluft i 12-15 minutter.

Skær enderne af aspargesene og skyl dem. Kom smør på en stor pande og rist aspargesene ved høj varme i et par minutter.

Skyl salatbladene og lad dem dryppe af i en sigte. Knæk bladene over i små stykker med hænderne og kom dem i en skål. Bland aspargesene og pinjekernerne med salaten.
Kom også tomaterne i salaten men pas på ikke at mase dem. Til sidst smuldres fetaen ud over salaten, og så er den klar til at blive serveret.

Mængde

4 personer

Du kan følge bloggen på Facebook – Instagram – Bloglovin’.


Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *