Pulled chicken i stegeso

Pulled chicken i stegeso

Søren kom hjem med en Rømertopf stegeso forleden dag, da han havde været ude at handle. Han ved, at jeg altid bliver glad for køkkenting, og så giver det jo god mulighed for at prøve nye retter. Der var to ting som jeg med det samme kom til at tænke på, at jeg gerne ville lave i min nye stegeso – pulled chicken i stegeso og brød.

Pulled chicken er et godt alternativ til pulled pork, som mange sikkert kender. Det gode ved pulled chicken er, at det tager væsentlig kortere tid at forberede, så derfor behøver man ikke at sætte hele dagen af til det. Jeg gav kyllingen 2 timer og 45 minutter i ovnen. Den skal ikke passes undervejs, så kan man sagtens lave pulled chicken en eftermiddag i weekenden og samtidig gå og lave noget andet.

Vi fik den lækre kylling sammen med en salat og coleslaw. Men en dag hvor der er mere tid, eller vi får gæster, vil jeg lave pulled chicken i hjemmebagte burgerboller med coleslaw til.

Pulled chicken i stegeso

Hvis der bruges en stegeso af ler som Römertopf, så husk at læse vejledningen inden brug. Der står blandt andet vigtig information om, hvordan stegesoen skal sættes i blød, rengøres og opbevares.

Opskrift på pulled chicken i stegeso

650 g kyllingebrystfilet
4 tsk farin
1 tsk paprika
1 tsk salt
Peber
3,5 spsk barbecue sauce

Fremgangsmåde

Læg kyllingen ned i en stegeso og rør ingredienserne til marinaden sammen i en lille skål. Smør marinaden over kyllingen med en ske og læg låg på stegesoen. Sæt stegesoen ind i en kold ovn og tænd ovnen på 125°. Kyllingen skal være i ovnen i cirka 2 timer og 45 minutter. Kig eventuelt til den efter 2 en halv time for at se om den er færdig, så den ikke får for længe.

Når kyllingen er færdig tages den ud af ovnen og stegesoen åbnes. Brug to gafler til at rive kødet fra hinanden. Lige når kyllingen tages ud er der ret meget sauce i bunden af gryden, men det forsvinder når kyllingen er delt. Bland saucen og kyllingen godt og server kyllingen med en god salat eller kom den i en burgerbolle.

Mængde

650 g pulled chicken

Følg Madling.dk her Facebook – Bloglovin’ – Instagram


Kommentarer

Pulled chicken i stegeso — 4 kommentarer

  1. Hej. Det lyder lækkert- jeg er selv stor fan af min store Rømertopf, jeg bliver dog i tvivl når jeg læser din opskrift.. Det ene sted står er kylling altså som hele kyllinger , men du angiver kyllinge brystfileter ?

    • Hej Mads

      Jeg har ikke prøvet med større mængder end angivet i opskriften.

      Måske tre timer. Men det er blot et bud :-)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *