Pizzastænger med parmaskinke og pesto

Pizzastænger med parmaskinke og pesto

I dag har jeg lavet lækre pizzastænger med parmaskinke og pesto.
De minder meget om mine fuldkorns-pizzastænger, som jeg også plejer at komme parmaskinke i. Til de her pizzastænger har jeg brugt en pizzadej lavet på italiensk hvedemel, og så fik jeg lyst til at prøve at komme pesto i. Det blev super godt, og jeg tror bestemt også, at de vil være noget for William. Så han kan jo få en smagsprøve med i madpakken i morgen.

Pizzastængerne kan bruges som en lille let forret eller appetizer, når der er gæster. Jeg er sikker på, at det ville smage smaddergodt med et glas kold hvidvin eller asti til pizzastængerne. Så kunne man måske også servere saltmandler eller ristede græskarkerner ved siden af og lidt grøntsagsstave. Det tror jeg, at jeg må lave næste gang, vi skal have gæster! Pizzastængerne kan som nævnt også bruges i madpakken eller som tilbehør til en dejlig varm efterårs-suppe.

Der bliver 8 pizzastænger ud af opskriften, og de kan spises både kolde og lune.

Pizzastænger med parmaskinke og pesto

Opskrift på pizzastænger med parmaskinke og pesto

En halv portion nem pizzadej
100 g parmaskinke (8 stykker)
4-5 spsk grøn pesto
Sesamfrø

Fremgangsmåde

Kom lidt mel på bordet og rul pizzadejen ud til en firkant. Den skal have nogenlunde samme størrelse som en bageplade.
Skær dejen ud i 8 stykker med en kniv og smør pestoen ud på dejen. Læg et stykke parmaskinke på hver del dej og fold dej-stykkerne i alle enderne – så de lukkes.

Luk alle dej stykkerne sammen og drej herefter dejen rundt så pizzastængerne bliver “twistet”.

Kom bagepapir på en plade og læg pizzastængerne med mellemrum på pladen.
Drys eventuelt pizzastængerne med sesamfrø inden de kommes i en forvarmet ovn.
Bagetid: 12 minutter ved 200° varmluft.

Mængde

8 pizzastænger med parmaskinke og pesto

Du kan følge bloggen på Facebook – Instagram – Bloglovin’.


Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *