Pizzasnegle med cheddar og frisk timian

Pizzasnegle med cheddar og frisk timian

Jeg har fået bagt nogle super lækre pizzasnegle med cheddar og frisk timian til Williams madpakke! De er altså virkelig gode, hvis jeg selv må have lov at sige det ;-)

Jeg bagte dem i denne uge, imens William var hjemme fra skole på grund hold i nakken. Da han vågende op om morgnen, kunne han næsten ikke dreje hovedet, og han havde så ondt – det stakkels pus. Det meste af dagen sad eller lå han det samme sted i sofaen, fordi bevægelse gjorde for ondt. Imens vi sad sammen og så en film, sagde han pludselig, “mor du må godt bage noget til min madpakke” :-) Han havde forinden hørt, at jeg havde snakket om, at nu ville jeg se at få bagt lidt lækkert til hans madpakke.
Det blev til to forskellige varianter af pizzasnegle, og den første opskrift får I her.
Vi prøvesmagte naturligvis pizzasneglene til frokost, og dem her gav William første pladsen! “Kan jeg ikke godt få bare en til”, sagde han flere gange.

Pizzasneglene kan fryses og nemt lige bruges i madpakken, eller de kan lunes et par minutter i ovnen efter optøning.

Flere lækre sager til madpakken 
Fuldkorns-pizzastænger
Saltmandler
Ristede græskarkerner
Mini pølsehorn med speltmel
Ostekringler

Pizzasnegle med cheddar og frisk timian

Pizzasnegle med cheddar og frisk timian

Pizzasnegle med cheddar og frisk timian

Opskrift på pizzasnegle med cheddar og frisk timian

(Giver en stor portion pizzasnegle – opskriften kan eventuelt halveres) 
Dejen:
3 dl koldt vand
25 g gær
1 tsk sukker
1 tsk havsalt
2 spsk olivenolie
100 g rugmel
400 g hvedemel

Tomatsovs:
250 g tomatpuré
0,5 tsk havsalt
2 tsk oregano
1 tsk timian
0,5 lille fed hvidløg

Fyld:
280 g revet cheddar
Frisk timian

Fremgangsmåde

Rør gæren ud i vandet og tilsæt sukker, salt og olivenolie. Tilsæt melet lidt af gangen og rør det hele godt sammen. Jeg har brugt en køkkenmaskine til at ælte dejen. Den skal æltes, til den er helt glat og ensartet. Sæt dejen til at hæve i 45 minutter med et viskestykke over skålen.

Del dejen i to dele og drys lidt mel ud på bordet og på kagerullen. Rul begge klumper dej ud til to store tynde stykker.
Kom tomatsovsen på og fordel cheddarosten ud over. Til sidst kommes der en masse frisk timian på, og bundene rulles sammen som en roulade på den lange led.
Skær “pizza-rouladen” ud i stykker som læg stykkerne på to plader med bagepapir.

Tryk pizzasnegle let flade med hånden og sæt dem i en forvarmet ovn.
Bagetid: 18-20 minutter ved 200° (varmluft). Bagetiden afhænger af ovnen.

Mængde

Cirka 40 pizzasnegle med cheddar og frisk timian

Du kan følge bloggen på Facebook – Instagram – Bloglovin’.

 


Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *