Pizza med ostekant og kødboller

Pizza med ostekant og kødboller

Imens jeg sidder her og redigerer billeder og skriver denne opskrift, har Søren taget drengene med i biografen. Det regner og er gråt uden for, og det er bestemt ikke tur- eller havevejr i dag! I går var vi på Bakken hele dagen og bortset lige fra en enkel lille regnbyge, så havde vi rigtig dejligt solskinsvejr.
Så på trods af det meget kedelige sommervejr som vi har haft i år, så synes jeg, at vi har formået at komme på nogle hyggelige og gode ture sammen. Vi har også været ude at spise flere gange og været på besøg hos venner, så jeg har ikke været så meget i køkkenet. Men i torsdags havde vi en hjemmedag, hvor vi fik ordnet en del praktiske ting i huset, og jeg bagte pizzaer til aftensmad.

Blandt andet fik jeg lavet denne lækre pizza med ostekant og kødboller. Hele kanten af pizzaen er fyldt med smeltet mozzarellaost, og så er der også ost på midten af pizzaen. Mums! Fyldet består af tomatsovs, tynde skiver af rødløg og peberfugt samt kødboller af oksekød.

Jeg skal helt sikkert prøve at lave flere pizzaer med ostekant, for her hjemme elsker vi ost, og vi kan næsten ikke få nok ost på pizza ;-)

Pizza med ostekant og kødboller

Pizza med ostekant og kødboller

Opskrift på pizza med ostekant og kødboller

En halv portion pizzadej efter denne opskrift 
Tomatsovs
250 g revet mozzarella
Et halvt rødløg
Rød snack peberfrugt
100 g hakket oksekød
0,5 tsk havsalt

Fremgangsmåde

Drys lidt mel ud på bordet og på kagerullen. Form pizzadejen til en kugle og rul den ud til et helt tynd cirkel. Dejen kan strækkes og formes alt efter hvor stor og rund den ønskes. Til denne opskrift skal dejen dog helst være tynd.

Læg pizzadejen over på en plade med bagepapir på og stræk dejen godt så den fylder det meste.
Kom ost rundt langs hele kanten af dejen på størrelse med bredden af en tommelfinger. Buk kanten af dejen rundt så der dannes en ostekant på pizzaen – og tryk med en gaffel så kanten ikke går op.

Kom tomatsovsen på pizzaen (ikke på ostekanten) og drys resten af osten hen over tomatsovsen. Skær helt tynde skiver af rødløg og peberfrugt og læg dem på pizzaen.
Bland oksekødet sammen med havsalt og form små runde kødboller som lægges rundt på pizzaen.

Bag pizzaen i en forvarmet ovn – hold øje med den undervejs så den ikke får for længe.
Osten skal være smeltet og gylden og bunden en smule lysebrun.
Bagetid: 15-17 minutter ved 225° (varmluft). Bagetiden afhænger af ovnen.

Mængde

1 stor pizza med ostekant og kødboller

Du kan følge bloggen på Facebook – Instagram – Bloglovin’.


Kommentarer

Pizza med ostekant og kødboller — 2 kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *