Pitabrød med italiensk hvedemel

Pitabrød med italiensk hvedemel

Da jeg delte opskriften på disse kyllingebøffer med grøntsager, lovede jeg, at jeg også ville skrive et indlæg med opskriften på pitabrødene.
Pitabrødene er bagt med italiensk hvedemel – Tipo 00. Jeg bliver tit spurgt, hvor man kan købe melet. Jeg køber Tipo hvedemel i Føtex, eller når jeg handler online. Jeg ved at man også kan købe det i de fleste større supermarkeder, så det er ikke noget som skulle være svært at få fat i :-)

Dressingen som vi fik til bøfferne og pitabrødene er en enkel men god cremefraiche-dressing lavet med krydderurter. Den linker jeg lige til også.

Pitabrødene kan fryses, hvis der er rester tilbage, eller de kan bruges i madpakken.
Jeg plejer tit at give William pitabrød med i madpakken, dagen efter jeg har bagt. Han kan rigtig godt lide pitabrød, og jeg ved, at han synes det er rart ikke altid at få rugbrød.

Pitabrød med italiensk hvedemel

Opskrift på pitabrød med italiensk hvedemel

3 dl vand
50 g gær
1 tsk flagesalt
3 spsk olivenolie
8 dl Tipo 00 hvedemel (italiensk hvedemel)

Fremgangsmåde

Rør gæren ud i vandet og tilsæt derefter flagesalt og olivenolie.
Kom melet i lidt af gangen imens der røres. Jeg har brugt en køkkenmaskine til at røre dejen sammen, da den skal æltes ret grundigt. Man kan også bruge en elpisker med dejkroge eller gøre det ved håndkraft.

Når dejen er helt samlet og blød sættes den til at hæve i 30 minutter med et viskestykker over skålen.

Efter hævning drysses der lidt mel ud på køkkenbordet og på en kagerulle. Dejen deles op i 8-10 stykker som formes til runde boller som herefter rulles flade med kagerullen.

Kom pitabrødene på to plader med bagepapir og bag dem i en forvarmet ovn.
Bagetid: 15-18 minutter ved 200° varmluft.

Lad pitabrødene køle lidt af på en rist inden de skæres op.

Mængde

8-10 store pitabrød med italiensk hvedemel

Du kan følge bloggen på Facebook – Instagram – Bloglovin’.


Kommentarer

Pitabrød med italiensk hvedemel — 2 kommentarer

  1. hej kan man lave pitabrødene nogle timer før de skal spises, og isfald hvordan skal de opbevares hilsen line

    • Hej Line
      Det kan man sagtens. Jeg ville komme dem i en frysepose med clips på, når de var afkølet. Så kan de eventuelt lunes lidt, inden de skal spises.
      Venlig hilsen Mie.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *