Pastaret med kalkun og tomatsauce

Pastaret med kalkun og tomatsauce

Jeg synes, det er rart med nemme hverdagsretter. Retter som kan laves på en halv times tid, og som jeg ved at børnene godt kan lide. Sådan er det med denne her pastaret med kalkun og tomatsauce. Den er virkelig nem at bikse sammen og så minder tomatsaucen meget om svensk pølseret, som er en af børnenes favorit-retter.

Jeg brugte kalkun i pastaretten, men jeg er sikker på, at kylling, oksekød, pølser eller fisk ville egne sig lige så godt. William syntes, at der skulle have været pølser i, “ellers er det jo ikke som svensk pølseret”, sagde han. Det har han ret i, men det er godt med lidt fornyelse. Jeg er glad for, at vi får så meget forskelligt mad. Det er bestemt en af de gode ting ved at være madblogger. Vi får ret varierende mad, børnene er tit med til at bestemme, hvad vi skal have på madplanen, og jeg (vi) bliver mere åbne for at smage nye ting. Jeg var ret kræsen som barn, og havde mange retter som jeg slet ikke ville spise. Der må jeg virkelig “tage hatten af” for mine børn. De spiser næsten alt, og det er ganske få ting, som de ikke bryder sig om. Da Malte opdagede et lille stykke løg i pastaretten, sagde han højt, “jeg kan altså ikke lide løg!”. “Nej nej”, svarede jeg roligt. “Så læg du det over på kanten af tallerkenen”, og så spiste han videre uden at kommentere de øvrige løg i retten ;-)

Pastaret med kalkun og tomatsauce

Opskrift på pastaret med kalkun og tomatsauce

500 g kalkun
Smør til stegning
250 g ukogte pastaskruer
1 løg
1 rød snackpeberfrugt
140 g tomatpuré
250 ml madlavningsfløde 8%
2 dl sødmælk
Salt og peber

Fremgangsmåde

Kog pastaskurerne efter anvisningen på posen og lad dem dryppe af i en sigte.

Skær kalkunen ud i små passende stykker og kom dem på en varm stor pande med smør. Lad kalkunen stege et par minutter ved middel varme – men uden at den brunes eller får for længe, for så bliver den tør. Tilsæt finthakket løg og peberfrugt på panden og bland det hele godt sammen, så grøntsagerne svitses let. Tilsæt tomatpuré og fløde og lad retten simre et par minutter. Kom derefter mælken i lidt af gangen imens der røres. Hold eventuelt lidt igen med mælken, hvis tomatsaucen bliver for tynd. Smag saucen til med salt og peber og bland de kogte pastaskruer i retten.

Spis pastaretten sammen med grøntsager og friske krydderurter fx. brøndkarse.

Mængde

4 personer

Du kan følge bloggen på Facebook – Instagram – Bloglovin’.


Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *