Oopsies af flødeost med løg og krydderurter

Oopsies af flødeost med løg og krydderurter

For et par år tilbage spiste vi i hverdagene efter low carb principperne. Det gør vi ikke længere, men der er flere af opskrifterne, som jeg er glade for og stadig finder frem i dag. Jeg synes rigtig godt om stenalderbrød – særlig når det er helt nybagt og så med smør og ost på. Mums! Så er jeg også ret vild med oopsies, og dem har vi brugt meget til morgenmad, som sandwich eller i stedet for almindelige burgerboller.

Jeg ved at mange synes, at de har en lidt sjov konsistens, og at de kan smage for meget af æg. Det synes jeg ikke at de gør, så længe man spiser dem med noget som “passer til dem”. Konsistensen minder ikke om brød, men det er der ikke meget low carb brød der gør efter min mening. Jeg (vi) spiser ikke oopsies som erstatning for brød men mere som afveksling for at få lidt andet og nyt – og der synes jeg altså at de er gode.

Denne her gang har jeg prøvet at lave dem med en flødeost med løg og krydderurter. Det giver dem ekstra smag og fjerner også den ægge-smag, som de kan smage for meget af.

Oopsies af flødeost med løg og krydderurter

Opskrift på oopsies af flødeost med løg og krydderurter

6 æg
200 g flødeost med løg og krydderurter
1 tsk bagepulver
2 tsk fiber HUSK (pulveriserede loppefrøskaller)
0,5-1 tsk groft salt
Eventuelt sesamfrø

Fremgangsmåde

Del æggene i to skåle, så du har æggeblommerne i den ene skål og æggehviderne i den anden. Pisk æggehviderne stive med en elpisker. De skal være pisket så grundigt, at du kan vende skålen uden at skummet falder ud.

Tilsæt flødeost, bagepulver, fiber HUSK og salt i skålen med blommerne og rør det sammen. Hæld lidt af blandingen over i de pisket æggehvider og vend det forsigtigt sammen med en dejskraber. Tilsæt mere af æggeblomme-blandingen indtil det hele er blandet sammen med hviderne.

På to plander med bagepapir laves 10 flade og runde klatter ud af “dejen” som bages i ovnen. Tilsæt eventuelt sesamfrø eller andre frø inden bagning.
Bagetid: 18-22 minutter ved 150° varmluft.

Mængde

10 oopsies

Du kan følge bloggen på Facebook – Instagram – Bloglovin’.


Kommentarer

Oopsies af flødeost med løg og krydderurter — 4 kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *