Majskolber i ovnen

Majskolber i ovnen

Da jeg lagde dette billede på Instagram med teksten – Burger med grillet bøf og majskolbe i ovn med flagesalt og frisk timian – blev jeg spurgt, hvordan jeg laver majs i ovnen. Der er sikkert mange som enten koger majs eller laver dem på grillen. Det nemmeste er næsten at lave dem i ovnen, for der passer de helt sig selv, og så kan tiden bruges på at forberede resten af maden.

Vi fik traditionel burger til majsene med en grillet bøf, tomat, agurk, løg, mayonnaise og ketchup. Burgerbollen er købt, når jeg bager dem selv, laver jeg ofte disse brugerboller med fuldkornshvedemel.

På majsene fik vi flagesalt og frisk timian. Timianen er fra vores have, hvor jeg har lavet en lille urtehave. Det er så dejligt at kunne pynte maden med friske krydderurter hele sommeren, og det eneste pasning de kræver, er en sjat vand hver aften.

Majskolber i ovnen Majskolber i ovnen

Opskrift på majskolber i ovnen

Tag bladene af majskolberne og kom lidt smør på majsene hele vejen rundt.
Pak dem ind i stanniol og bag dem i ovnen i 20-25 minutter på 225°.
Jeg blev også spurgt, om jeg koger dem først, og nej det gør jeg ikke. Det er ikke nødvendigt, de bliver færdige og lækre af bagetiden i ovnen.

Tilbehør til majs:
Hvis du vil have smør til dine majs, smager timiansmør virkelig skønt. Den kan let varieres ved at komme andre krydderurter i som basilikum, persille, oregano eller citrontimian.
Denne her dip med ketchup som jeg har lavet til sweet potato smager også godt til
varme majskolber eller hvad med en hvidløgsmayonnaise.

Følg med på Bloglovin’ og få besked når der er nye indlæg på Madling.dk 


Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *