Lynstegt spidskål

Lynstegt spidskål

Det er lige sæson for spidskål og dejlige lune efterårsretter. Her hjemme er vi egentlig ikke så gode til at spise kål, og jeg kunne godt tænke mig, at det var noget vi fik oftere. Kål mætter så godt, kan tilberedes på mange måder og så er det jo rigtig sundt. Desværre er Malte ikke begejstret for kål, og generelt kan begge drenge bedst lide rå grøntsager. Vi må se, om vi ikke kan få øvet lidt mere på kål og retter med kål hen over vinteren ;-)

Denne her gang fik vi lynstegt spidskål. Det er simpelthen bare stegt på panden i et par minutter i lidt smør, og så er der drysset havsalt hen over. Meget simpelt, nemt og lækkert! Jeg kan godt lide spidskål rå som de her spidskålswraps med oksekød og dip, men det smager virkelig også godt stegt på panden. Sammen med den lynstegte spidskål, fik vi ris og en gryderet med kylling. Opskriften på grydenretten med kylling og paprika kan I se her.

Rigtig god weekend til jer alle!

Lynstegt spidskål

Lynstegt spidskål

Opskrift på lynstegt spidskål

1 stort spidskål
1-1,5 tsk havsalt
Smør eller olie til stegning

Fremgangsmåde

Tag de yderste blade af spidskålen hvis de ikke er gode og skær roden fra.
Skær kålen i strimler og vask den i en sigte. Lad spidskålen stå lidt i sigten så vandet drypper fra.

Kom lidt smør eller olie på en stor pande og varm panden op på højeste varme.
Hæld spidskålen ud på panden og vend det godt rundt med en paletkniv i et par minutter.
Kålen svinder ind, så efter kort tid kan der godt være mere på panden.

Når spidskålen er klar og har en tydelig grøn farve, er det færdigt. Drys havsalt over kålen og vend det rundt et par gange inden det serveres.

Mængde

3-4 personer

Du kan følge bloggen på Facebook – Instagram – Bloglovin’.


Kommentarer

Lynstegt spidskål — 2 kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *