Lagkage med jordbærcreme og chokoladeknapper

Lagkage med jordbærcreme og chokoladeknapper

Jeg har lige siddet og kigget mit kamera igennem for gamle madbilleder. Der er del opskrifter og billeder, som jeg ikke har fået delt her på bloggen – blandt andet denne lagkage med jordbærcreme og chokoladeknapper. Den lavede jeg til Maltes fødselsdag i børnehaven. Han havde ønsket sig en Spiderman-kage og en lagkage med jordbærcreme. Spiderman-billedet købte jeg online i en kagebutik, så det var lige til at sætte på kagen, og på den anden lagkage kom der jordbærcreme i. Det er en meget enkel og nem kagecreme, som jeg har lavet et væld af gange til fødselsdage. Der skal ikke bruges andet end friske jordbær og så enten en madlavningsfløde til piskning eller almindelig piskefløde.

Når jeg laver jordbærcreme plejer jeg at bruge nogle gode tykke bunde til lagkagen.
De er bedst til at holde på cremen, så den ikke “smatter ud”. Så lige til denne kage, synes jeg ikke de helt tynde bunde egner sig.

Se flere opskrifter på lækre kager, søde sager, boller og mad til børnefødselsdag her.

Lagkage med jordbærcreme og chokoladeknapper

Opskrift på lagkage med jordbærcreme og chokoladeknapper

3 tykke gode lagkagebunde
2 små bakker jordbær
500 ml Cremefine 21% til piskning eller piskefløde

150-200 g mørk chokolade
Chokoladeknapper

eller

Flormelis, kakao og vand som røres til glasur

Fremgangsmåde

Jordbærrene skylles og toppene skæres fra. Kom jordbærrene ned i en skål og mas dem med en gaffel til en lidt tyk “grød”.

Pisk fløden til flødeskum og tilsæt de maste jordbær. Rør cremen godt sammen og smør jordbærcreme på den første bund. Læg bund to ovenpå og kom jordbærcreme på den også. Læg den sidste bund på toppen og hæld smeltet chokolade ud over kagen eller en glasur af flormelis, kakao og vand. Pynt med chokoladeknapper og flag og stil lagkagen på køl til den skal serveres.

Kagen kan godt være lidt svær at skære, når den smeltet chokolade er størknet, så der skal bruges en god skarp kniv og en lagkageske.

Mængde

1 lagkage

Du kan følge bloggen på Facebook – Instagram – Bloglovin’.


Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *