Kyllingesuppe med pasta og safran

Kyllingesuppe med pasta og safran
En dejlig varm suppe er lige hvad der passer til de kolde efterårsdage, som vi går i møde.
Det har været meget blæsende i weekenden, og nu hvor vi er gået over til vintertid, skal vi til at vænne os til de mørke aftner. Jeg synes, det er rart at det er så lyst om morgnen, men ih hvor bliver vi tidligt trætte om aftnen, når det mørkner allerede ved 16-17 tiden.

Denne kyllingesuppe med pasta og safran er lavet af kogt kylling, og så er den fuld af smag. Safranen giver suppen en flot gul farve og en dejlig aromatisk duft og smag.
Udover kogt kylling og suppehorn er der også store stykker af løg og tomater i suppen. Dem kan man enten vælge at lade blive i suppen, som jeg har gjort, eller man kan si dem fra. Jeg synes at grøntsagerne giver lidt ekstra konsistens og farve til suppen.
Inden servering er suppen pyntet med bredbladet persille og friskrevet parmesanost.

I kan se flere opskrifter på suppe og tilbehør til suppe i linket.

Kyllingesuppe med pasta og safran

Opskrift på kyllingesuppe med pasta og safran

1400 g fersk kyllingeoverlår
3 tomater
3 løg
3 terninger hønebouillon
4 liter vand + 2 dl (senere i opskriften)
0,5-1 tsk safran
1 tsk salt
Peber
3 dl suppehorn

Pynt:
Bredbladet persille
Parmesan

Fremgangsmåde

Skræl løgene og skær dem ud i store både. Sky tomaterne og skær ligeledes dem ud i store både. Kom kyllingen ned i en stor 5-6 liters gryde sammen med tomaterne  og løgene. Tilsæt vand og hønsebouillon og kog kyllingen i 30-35 minutter med låget på skrå på gryden.

Når kyllingen er gennemkogt tages den op af gryden og alt kødet tages fra. Skindet glider lige så let af og skal ikke bruges til resten af suppen – ligesom benene heller ikke skal. Jeg brugte to gafler til at tage kødet fra benene.

Kom kyllingkødet tilbage i suppen og tilsæt pastaerne sammen med 2 dl vand. Kog pastaerne til de er møre og smag suppen til med salt, peber og safran. Lad suppen simre et par minutter inden den serveres. Anret suppen med bredbladet persille og friskrevet parmesan.

Suppen kan godt gemmes til dagen efter i køleskabet. Den suger en del væske, så der skal tilsættes yderligere vand, når den varmes op.

Mængde

6-8 personer

Du kan følge bloggen på Facebook – Instagram – Bloglovin’.


Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *