Koldhævede boller med sesamfrø

Koldhævede boller med sesamfrø

Vi kom hjem fra ferie i søndags, så det er derfor, at der har været så stille på bloggen. Jeg har delt et par små film på Instagram, men ellers har jeg slet ikke fået fortalt jer noget om rejsen. Der kommer meget mere om den og selvfølgelig også en masse billeder fra turen. Billederne har jeg ikke fået kigget på eller sorteret endnu. så der venter lige et par timers arbejde inden, jeg når til selve skrive delen.

Nå men heldigvis har jeg flere opskrifter på lager, som jeg kan dele med jer. Den første bliver opskriften på disse lækre koldhævede boller med sesamfrø. De er nemme at lave, og dejen kan laves aftnen inden og stilles til hævning i køleskabet. Bollerne kan bruges både til morgenbordet, i madpakken eller som fødselsdags-boller. De er sprøde udenpå og luftige indeni.

Der bliver cirka 10-12 boller ud af opskriften og de kan godt fryses.
Jeg har flere andre slags koldhævede boller både lyse og med groft mel, med chokolade og med speltmel. Søg på koldhævede boller i søgefeltet – hvis du vil se flere.

Koldhævede boller med sesamfrø

Koldhævede boller med sesamfrø

Opskrift på koldhævede boller med sesamfrø

6 dl vand
10 g gær
2-2 1/2 tsk havsalt
1 spsk honning
700 g hvedemel
Sesamfrø

Fremgangsmåde

Rør gæren ud i vandet i en skål og tilsæt salt og honning. Kom langsomt melet ned i skålen og ælt dejen med en køkkenmaskine. Den skal røres meget grundigt sammen og helst til dejen er helt glat og smidig.

Kom film over skålen og stil dejen i køleskabet natten over. Her skal den hæve i mindst
10-12 timer.

Dagen efter tages dejen ud af køleskabet, og bollerne laves ved hjælp af to spiseskeer. Bollerne skal ikke formes, det er dejen for flydende til. Lav runde klatter af dejen på en plade med bagepapir og drys sesamfrø over bollerne.
Bagetid: cirka 20 minutter ved 225°. Bagetiden afhænger af ovnen.

Mængde

10-12 boller

Du kan følge bloggen på Facebook – Instagram – Bloglovin’.


Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *