Koldhævede boller med rugmel og birkes

Koldhævede boller med rugmel og birkesJeg bager meget tit koldhævede boller og har efterhånden lavet dem i rigtig mange varianter. Det er så dejlig nemt med koldhævede boller at dejen kan forberedes om aftnen, sættes på køl og så skal bollerne bare i ovnen inden morgenmaden. Dejen skal ikke æltes eller formes om morgnen, så man er helt fri for mel på bordet, oprydning og klistret fingre.

I de her koldhævede boller har jeg tilsat rugmel for at gøre dem lidt grovere, og så er de pyntet med blå birkes. Hvis man er mere til sesamfrø, græskarkerner eller solsikkekerner kan de selvfølgelig også bruges.

Bollerne kan godt være en anelse “våde” indeni efter bagning. Derfor synes jeg, at de bliver bedst, når de lige får lov at køle af i 5-10 minutter. Ligesom mine andre opskrifter på koldhævede boller kan de her boller også fryses.

Koldhævede boller med rugmel og birkes

Opskrift på koldhævede boller med rugmel og birkes

6 dl vand
10 g gær
2,5 tsk havsalt
1 tsk honning
100 g rugmel
600 g hvedemel

Pynt: Birkes

Fremgangsmåde

Rør gæren ud i vandet i en skål og tilsæt havsalt og honning. Kom langsomt melet ned i skålen og ælt dejen med en køkkenmaskine. Den skal røres meget grundigt sammen og helst til dejen er helt glat og smidig.

Kom film over skålen og stil dejen i køleskabet natten over.
Her skal den hæve i mindst 10-12 timer.

Dagen efter tages dejen ud af køleskabet, og bollerne laves ved hjælp af to spiseskeer. Bollerne skal ikke formes, det er dejen for flydende til. Lav runde klatter af dejen på to plader med bagepapir og drys birkes hen over bollerne.
Bagetid: cirka 22-25 minutter ved 225°. Bagetiden afhænger af ovnen.

Afkøles på en rist i 5-10 minutter inden de spises.

Mængde

12-15 boller

Du kan følge bloggen på Facebook – Instagram – Bloglovin’.


Kommentarer

Koldhævede boller med rugmel og birkes — 5 kommentarer

  1. Mums, de må bages den kommende weekend:P Jeg har efterhånden prøvet de fleste af dine opskrifter på boller, og er endnu ikke blevet skuffet :D

    • Hej Nadja

      Det er jeg rigtig glad for at høre :-)
      Så håber jeg, at du også vil synes om denne opskrift.

      Hilsner fra Mie

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *