Hvidkålsgryde

Hvidkålsgryde

En hvidkålsret hvor det ikke er spor svært at undvære kulhydrater i form af pasta, ris eller kartofler. Herhjemme får vi jævnligt denne hvidkålsgryde, som er inspireret af de Danske Vægtkonsulenter. Den er meget nem at lave og variere – og så er den sund. Der skal hverken tilsættes fedtstof under stegning eller efterfølgende. Vi spiser nogen gange ris til, men det er bestemt ikke en nødvendighed. Det er mest for børnens skyld, for det smager lige så godt uden.

De fleste rynker lidt på næsen, når de høre ordet hvidkål. Jeg er nu heller ikke selv, den store hvidkåls-spiser, men i denne ret vil jeg påstå, at hvidkålen næsten smager som kartoffel. En dag vi havde venner på besøg til lidt uformel aftensmad, fik vi hvidkålsgryde. Jeg undlod at præsentere retten, for ellers er jeg sikker på, at både de voksne og børn, ville have haft deres forbehold ;-)

Der er flere måder at lave hvidkålsgryde på, og her er min variant. Vi plejer at få grøntsager og ketchup til. Så bliver retten lidt mere frisk og indbydende at se på.

Hvidkålsgryde

Opskrift på hvidkålsgryde

500 g hakket oksekød
2 løg
1,5 dl vand
1 okse eller grøntsagsbouillon
Et halvt hvidkål (almindelig størrelse)
4-5 gulerødder
3 tsk mild paprika
Salt og peber

Pynt: Grøntsager og ketchup.

Fremgangsmåde

Tilsæt vand og bouillon i en gryde. Når det koger tilsættes løg, som skal koge i vandet i cirka 3-5 min. Herefter tilsættes oksekødet som brunes i gryden. Skær gulerødderne ud i mindre stykker og hak hvidkålen. Gulerødder og hvidkål kommes ned i retten og herefter tilsættes krydderierne. Det hele koger ved middel varme i 40-45 min. til hvidkålen er mør.
Tilsæt eventuelt mere vand til retten under kogning og flere krydderier. 

Mængde

4 personer

Mere nyt fra Madling? Følg med på Facebook og Bloglovin’.  


Kommentarer

Hvidkålsgryde — 3 kommentarer

  1. Hej Nanna

    Løgene og kødet koges/svitses i vandet med bouillon. Det lyder måske lidt underligt, at der ikke skal bruges fedtstof, men det fungerer rigtig godt i retten – og smager også godt. Kødet og grøntsagerne bliver lækre og “saftige”.

    Hilsen Mie

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *