Hjemmelavede romkugler

Hjemmelavede romkugler

I starten af sidste uge lavede jeg en portion af disse hjemmelavede romkugler.
Men de forsvandt så hurtigt, at jeg måtte lave en omgang mere til Williams fødselsdag i weekenden. Der havde vi familien på besøg til aftensmad og kagebord. Jeg havde bagt scones, min efterhånden kendte chokolade pavlova med flødeskum og bær og lavet romkugler. Derudover var der også marengs og en gulerodskage, som jeg havde købt. Jeg var tvivl, om der var nok kage, og det nytter ikke noget af mangle kage, når man inviterer til kaffe/te og kagebord vel? ;-)

Romkuglerne blev spist hurtigt og fik vældig meget ros af gæsterne. Så de var bestemt et hit hos både gæsterne og her hjemme! Jeg tror godt, at det kunne gå hen og blive en opskrift, som jeg selv kommer til at bruge rigtig mange gange. Jeg synes nemlig også, at romkuglerne smagte super godt, og så var de ganske nemme at lave.

Jeg havde ingen kagerester, men har man det, kan det sagtens bruges i stedet for at købe kager. Smagen kommer selvfølgelig til at variere en smule alt efter, hvad der blandes. Men så kan der justeres lidt på mængderne af kakao, marmelade og romaromaen.

Romkuglerne bliver bløde og lækre ligesom dem fra bageren. De skal opbevares på køl i en beholder med låg. Så kan de godt holde sig i flere dage, hvis de da ikke bliver spist inden.

Hjemmelavede romkugler

Hjemmelavede romkugler

Opskrift på hjemmelavede romkugler

275 g mazarintærte
300 g hindbærroulade
Eller 575 g kagerester som muffins, chokoladekage og wienerbrød

75 g hindbær marmelade
2,5 spsk usødet kakao
75 g mørk chokolade (jeg har brugt en 70% chokolade)
5 tsk romaroma
100 g krymmel (jeg har brugt chokolade- og regnbuekrymmel)

Fremgangsmåde

Skær kagerne ud i mindre stykker og kom dem ned i en skål. Tilsæt marmeladen og rør kagerne sammen med en køkkenmaskine eller håndmixer.

Kom kakao i skålen og smelt chokoladen i et vandbad eller mikroovnen inden den tilsættes. Kom til sidst romaroma i dejen og rør den rigtig godt sammen til den er helt blød og ensartet i farven.

Form kagedejen til en kugle i skålen og stil den i køleskabet i 20-30 minutter.

Læg et stykke bagepapir på køkkenbordet og form 15-16 romkugler ud af dejen.
Kom krymmel i en skål og tril kuglerne heri, så der kommer krymmel hele vejen rundt.

Kom romkuglerne i en beholder med låg og opbevar dem i køleskabet til de skal spises.

Lige når romkuglerne tages ud af køleskabet, er de mere faste i det. Men efter et par minutter ved stuetemperatur bliver de bløde og lækre indeni.

Mængde

15-16 hjemmelavede romkugler

Følg Madling.dk her Facebook – Bloglovin’ – Instagram


Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *