Cremet kartoffelmos

Cremet kartoffelmos

En af de retter som Malte er rigtig glad for at få til aftensmad er kartoffelmos. Jeg tror, han kunne spise kartoffelmos næsten hver dag og hans yndlingsret er brændende kærlighed med masser af bacon.

Malte vil allerhelst have kartoffelmosen helt cremet uden grove stykker af kartofler.
Det synes vi andre også smager godt, så derfor skærer jeg tit kartoflerne i små tern, inden de koges. Både fordi de så skal koge kortere tid, men også fordi det er meget lettere at mase dem. Jeg bruger en kartoffelmaser-ske. Ja jeg ved faktisk ikke hvad sådan en kaldes. Men når man ofte laver kartoffelmos som vi gør, så er den smart at have og nem at gøre ren efterfølgende, da den kan komme i opvaskemaskinen.
Man kan også bruge en elpisker og piske mosen ved lav hastighed imens mælken tilsættes. Det giver også en rigtig god og cremet kartoffelmos.

Server kartoffelmosen sammen med: mørbrad i flødesovs – millionbøf gullash eller som brændende kærlighed med bløde løg og bacon.

Cremet kartoffelmos

Opskrift på cremet kartoffelmos

2 kg kartofler
75 g smør
2 dl mælk
1,5 tsk groft salt

Fremgangsmåde

Skæl og skyl kartoflerne og skær dem ud i små tern.
Kom kartoflerne ned i en stor gryde med vand og lad dem koge i 16-20 minutter.

Hæld vandet fra kartoflerne og tilsæt smør og mælk lidt af gangen. Rør kartoffelmosen sammen med et piskeris eller en “kartoffelmoser-ske” til den er helt blød og cremet. Smag kartoffelmosen til med salt og server den med det samme.

Hvis der er en rest kartoffelmos tilbage, kan den godt gemmes til dagen efter.
Når den varmes op, kan der med fordel tilsættes en lille ekstra klat smør og noget mælk, så bliver kartoffelmosen cremet og god igen.

Mængde

En stor skål cremet kartoffelmos

Følg Madling.dk her Facebook – Bloglovin’ – Instagram


Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *