Chef’s salad med kylling og avocado

Chef's salad med kylling og avocado

Hvis du har en rest kylling, så bliver du simpelthen nødt til at prøve denne salat!
Det er en chef’s salad med kylling og avocado, og det er min yndlings-salat. Den er så god at vi spiste den hele tre gange i sidste uge.

Den ser simpel ud, og det er den også. Der skal ikke bruges særlig mange ingredienser til salaten, men det er kombinationen som bare er smaddergod. Det er faktisk denne salat som er årsagen til, at jeg har “lært” at spise avocado. Jeg har altid godt kunne lide avocado i dip, guacamole og dressinger, men hele avocadoer eller avocado i skiver har jeg ikke brudt mig om… før nu!
Nu er jeg blevet så glad for avocado, at jeg kunne spise dem dagligt. Det er lidt skægt at tænke på, hvordan man kan skifte smag – også som voksen ;-)

Som nævnt er salaten god og nem at lave, hvis man har en rest kylling tilovers.
Det kan fx. være kylling fra en ovnkylling, kyllingebryst eller filet som lige steges hurtigt på panden inden brug i salaten. Salaten kan også laves med kogt kylling (se link længere nede i teksten). Det gør ikke noget at kyllingen er kold, da det er meningen at det skal være en kold salat. Man kan derfor også medbringe den som madpakke.
Alle ingredienserne kan blandes og holde sig på køl på nær avocadoen, som først skal skæres ud lige inden den spises, (ellers bliver den kedelig og brun).

Chef's salad med kylling og avocado

Opskrift på chef’s salad med kylling og avocado

2 små hjertesalat
Finthakkede frisk grønkål
2 tomater
1 avocado
Solsikkekerner + lidt salt
Revet mozzarella
200 g kylling fra en ovnkylling, stegt kyllingefilet eller kogt kylling
Dressing

Fremgangsmåde

Skær bunden af salaten og skyl salatbladene. Knæk salaten over i passende små stykker og anret den på to tallerkener. Skyl grønkålen og hak den ud i helt fine stykker og kom cirka en håndfuld grønkål på hver tallerken.

Skyl tomaterne og skær stilken fra. Skær tomaterne ud i tynde skiver og læg dem på tallerkenerne. Skær avocadoen op og tag den ud af skindet. Tag stilken fra og skær avocadoen ud i tynde stykker som anrettes på tallerkenerne.

Rist solaisikkekernerne på en tør pande med en smule salt. De skal kun lige have et par minutter og blive en smule lysebrune. Hæld de ristede solsikkekerner ud over salaten sammen med revet mozzarella.

Træk kyllingekødet fra hinanden med to gafler og kom det på tallerkenerne.
Server salaten sammen med din yndlings-dressing. Fx. pesto, en olie/eddike-dressing, cremefraiche-dressing eller thousand island dressing.

Mængde

2 personer

Du kan følge bloggen på Facebook – Instagram – Bloglovin’.


Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *