Bananbrød med chokolade og peanuts

Bananbrød med chokolade og peanuts

Jeg har før både lavet bananbrød og kanelbrød, så nu fik jeg lyst til at prøve en ny variant. Et bananbrød med chokolade og peanuts! Det blev smadder lækkert og blødt – med en god smag af både bananer og chokolade. Jeg har kommet en lille smule salt i dejen, da jeg rigtig godt kan lide blandingen af det salte og det søde fra bananerne.
Hvis man gerne vil have bananbrødet mere sødt i smagen kan saltet undlades.

Når bananbrødet er afkølet opbevares det bedst i en tæt beholder med låg eller i en frysepose med clips på. Brødet kan godt holde sig friskt og blødt i 2-3 dage.

Skal I lave noget spændende i weekenden?
Vi skal holde fødselsdag for Søren, så vi håber rigtig meget på en weekend uden regn! Lige nu ser det faktisk ud til at skulle holde tørt både lørdag og søndag. Det ville være så lækkert :-)

Bananbrød med chokolade og peanuts

Bananbrød med chokolade og peanuts

Opskrift på bananbrød med chokolade og peanuts

2 æg
100 g sukker
1 tsk bagepulver
2/3 tsk groft salt
50 ml lys sirup
250 g hvedemel
100 g smør
2 modne bananer
150 g mørk chokolade
50 g saltede peanuts

Fremgangsmåde

Pisk æggene og sukkeret sammen med et piskeris. Tilsæt bagepulver, salt og lys sirup og rør det hele sammen. Smelt smørret og hæld det ned i skålen sammen med melet. Rør dejen sammen og mos bananerne med en gaffel inden de tilsættes. Smelt chokoladen og hæld den ned i dejen imens dejen røres rundt med en ske.

Når dejen er rørt godt sammen hældes den i en bageform.
Jeg har brugt en 24 cm. silikoneform uden smørelse. Hvis du bruger en almindelig form så husk at smøre den godt inden dejen hældes ned i formen. Når dejen er kommet ned i formen hældes nødderne ud på toppen af dejen.

Bag bananbrødet i en forvarmet ovn i midten af ovnen.
Bagetid: 35-40 minutter ved 175° (varmluft).

Lad bananbrødet køle af i 15-20 minutter inden det skæres i skiver.

Mængde

1 bananbrød med chokolade og peanuts

Følg Madling.dk her Facebook – Bloglovin’ – Instagram


Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *